ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Υπ.Υγείας Τουρκίας: «Το Sputnik V θα ξεκινήσει να παραδίδεται στη χώρα μας»

Υπ.Υγείας Τουρκίας: «Το Sputnik V θα ξεκινήσει να παραδίδεται στη χώρα μας»

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα 12 Απριλίου, πως οι παραδόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V ενδεχομένως να αρχίσουν μέσα στους επόμενους τέσσερις με πέντε μήνες.

Χαρακτηριστικά, ο ίδιος, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Anadolu, ανέφερε: «Αρχικά, επιλέξαμε τρία εμβόλια: το Sputnik V, το Pfizer/BioNTech και το Sinovac από την Κίνα. Οι δοκιμές της τρίτης φάσης των δύο τελευταίων εμβολίων πραγματοποιήθηκαν στην Τουρκία.

​Όσον αφορά στο Sputnik V, όπως γνωρίζετε, είχαμε ερωτήσεις σχετικά με την τοξικολογία, αλλά έχουν επιτευχθεί καλά αποτελέσματα ενδιάμεσων δοκιμών. Την τελευταία εβδομάδα, μίλησα τρεις φορές με τον Ρώσο υπουργό Υγείας, συζητάμε τόσο για την παραγωγή όσο και για τον όγκο των παραδόσεων.

Το Sputnik V μπορεί να αρχίσει να φθάνει στην Τουρκία εντός τεσσάρων έως πέντε μηνών».

Κοτζά: Η Τουρκία περνά την πιο δύσκολη περίοδο από την αρχή της πανδημίας

Ακόμα, ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κοτζά, υποστήριξε τη Δευτέρα (12/04) πως η χώρα διανύει την πιο δύσκολη περίοδο από την αρχή της πανδημίας της νόσου COVID-19.

Συγκεκριμένα, ο Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε: «Η Τουρκία περνά την πιο δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Αρνητικοί παράγοντες είναι η κόπωση μας από την αβεβαιότητα, η γενική ηθική παρέκκλιση από την παρατεταμένη πανδημία και η εμφάνιση νέων μεταλλάξεων που εξαπλώνονται ακόμη πιο γρήγορα, το 85% αφορά στο στέλεχος του Ηνωμένου Βασιλείου. Ωστόσο, έχουν βρεθεί και άλλες μεταλλάξεις στην Τουρκία, καθώς 166 άτομα διαγνώστηκαν με τη βραζιλιάνικη μετάλλαξη του ιού».

Πάντως, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα δεδομένα του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, στην Τουρκία έχουν καταγραφεί 3.849.011 επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 και 33.939 θάνατοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.