Μ.Τσαβούσογλου: «Δεν βλέπω πολιτικό κίνητρο πίσω από την αναστολή των πτήσεων από τη Ρωσία»

Μ.Τσαβούσογλου: «Δεν βλέπω πολιτικό κίνητρο πίσω από την αναστολή των πτήσεων από τη Ρωσία»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικώ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αναφέρθηκε στην απόφαση της Ρωσίας να αναστείλει πτήσεις προς την Τουρκία, υποστηρίζοντας πως δεν «βλέπει» πολιτικά κίνητρα πίσω απ’ αυτή την απόφαση.

«Η απόφαση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις έτσι και αλλιώς. Δεν βλέπω πολιτικό κίνητρο εδώ. Εργαζόμαστε για την επανέναρξη των πτήσεων» σημείωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας στο τουρκικό δίκτυο NTV.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις της ρωσικής κυβέρνησης, οι κανονικές πτήσεις και οι τσάρτερ περιορίζονται μεταξύ 15ης Απριλίου και 1ης Ιουνίου.

Οι τουριστικοί πράκτορες κλήθηκαν να αναστείλουν την πώληση ταξιδιωτικών πακέτων στην Τουρκία.

Όπως σημείωσε η ρωσική ρυθμιστική Αρχή Rospotrebnadzor, η απόφαση ελήφθη λόγω της αύξησης των περιστατικών κορωνοϊού στην Τουρκία, όπου φαίνεται ότι κυριαρχούν οι μεταλλάξεις της COVID-19.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξιωματούχος Υγείας της Ρωσίας σημείωσε πως το 80% των κρουσμάτων κορωνοϊού που εντοπίζονται σε πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό, είναι άτομα που ταξίδεψαν στην Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.