Ε.Τατάρ: «H ελληνοκυπριακή πλευρά στοχεύει να πετύχει την ένωση με την Ελλάδα στηριζόμενη στην EE»

Ε.Τατάρ: «H ελληνοκυπριακή πλευρά στοχεύει να πετύχει την ένωση με την Ελλάδα στηριζόμενη στην EE»

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ τόνισε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά στοχεύει να πετύχει την ένωση με την Ελλάδα στηριζόμενη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

O Τατάρ υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν είναι «πρόεδρος» μόνο των Τουρκοκυπρίων που διαμένουν στα κατεχόμενα, αλλά εκπροσωπεί και τους Τουρκοκύπριους που ζουν στο εξωτερικό.

Αναφερόμενος στην άτυπη πενταμερή διάσκεψη που θα διεξαχθεί στη Γενεύη, επανέλαβε τη θέση ότι μια δίκαιη, μόνιμη και βιώσιμη συμφωνία στην Κύπρο θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με συνεργασία δύο κρατών, που ζουν πλάι-πλάι στη βάση της κυριαρχικής ισότητας και ισχυρίστηκε ότι αυτή η πολιτική, η οποία υποστηρίζεται από την Τουρκία, είναι αναγκαία για διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας τόσο στην Κύπρο όσο και στην περιοχή.

Υποστηρίζοντας ότι αυτό είναι το μοντέλο, που θα αποφέρει αμοιβαίο κέρδος σε όλες τις πλευρές, ο κ. Τατάρ είπε ότι «οι διαπραγματεύσεις για ομοσπονδιακή λύση έχουν αναλωθεί ως αποτέλεσμα της μη επιθυμίας της ελληνοκυπριακής πλευράς να μοιραστεί την ισχύ και την ευημερία με τους Τουρκοκύπριους και των αμέτρητων αναποτελεσματικών διαπραγματεύσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επανέλαβε επίσης την άποψη ότι ο τουρκοκυπριακός «λαός» είναι τόσο κυρίαρχος τουλάχιστον όσο οι Ελληνοκύπριοι και ισχυρίστηκε ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι ένας «κυρίαρχος λαός» και έχουν το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης. Υποστήριξε επίσης ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά στοχεύει να πετύχει την ένωση, στηριζόμενη στην ΕΕ που δεν είναι μέλος της η Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.