ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Ο Ν.Δένδιας ξεπέρασε τα όρια – Κατηγόρησε τη χώρα μου και το λαό της»

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: «Ο Ν.Δένδιας ξεπέρασε τα όρια – Κατηγόρησε τη χώρα μου και το λαό της»

«Ξεπέρασε τα όριά του, έδωσα την απαραίτητη απάντηση εκ μέρους της Τουρκίας και εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων», ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση Τσαβούσογλου μετά από την γεμάτη ένταση συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Με αυτήν, ουσιαστικά περιγράφει τον αιφνιδιασμό του από την ελληνική πλευρά, καθώς όπως λέει, είχε συμφωνηθεί να μην υπάρξουν δηλώσεις για θέματα τριβής μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Τσαβούσογλου έκανε τις δηλώσεις αυτές από τα κατεχόμενα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη προετοιμασίας για την πενταμερή της Γενεύης στις 27-29 Απριλίου.

Μιλώντας δίπλα στον εκλεγμένο ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο οποίος δήλωσε ότι παρακολούθησε την συνέντευξη Τύπου – σημειώνοντας μάλιστα ότι χειροκροτούσε τον Τσαβούσογλου – ο υπουργός Εξωτερικών της Άγκυρας είπε μεταξύ άλλων:

«Βρήκαμε το γεγονός της επίσκεψης Δένδια στην Άγκυρα ως μία καλή ευκαιρία για να βρούμε μία λύση. Είχαμε μία παράκληση από την ελληνική αντιπροσωπεία, να μην μπούμε σε θέματα για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες στην συνέντευξη Τύπου.

Ωστόσο, μετά από κάποιο σημείο, ο κ. Δένδιας άρχισε να κατηγορεί την χώρα μου και τον λαό της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Έπρεπε να δώσω την απαραίτητη απάντηση εκ μέρους της χώρας μου και των Τουρκοκυπρίων».

Ο Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε για άλλη μία φορά ότι η Τουρκία βλέπει πλέον ως μοναδική «λύση» στο κυπριακό την ντε γιούρε διχοτόμηση, με δύο κράτη – κάτι που προϊδεάζει για πλήρη αποτυχία της πενταμερούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.