ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το πρώτο stand off όπλο για το νέο τουρκικό Μη Επανδρωμένο Μαχητικό Αεροσκάφος είναι γεγονός

Το πρώτο stand off όπλο για το νέο τουρκικό Μη Επανδρωμένο Μαχητικό Αεροσκάφος είναι γεγονός

Ένα νέο stand off όπλο ναυτικής κρούσης και προβολής στρατηγικών στόχων ανέπτυξε η τουρκικής βιομηχανία ειδικά για το νέο Μαχητικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος, Akinci της Baykar.

Πρόκειται για το ΜΑΜ-Τ της Roketsan το οποίο δοκιμάσθηκε για πρώτη φορά επιτυχώς στις 22 Απριλίου και προορίζεται να αποτελέσει το βασικό όπλο του UCAV, κατά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και όχι μόνο.

Το MAM-T αναπτύχθηκε με σκοπό να καλύψει την απαίτηση για όπλα μεγαλύτερης καταστροφικότητος και μεγαλύτερου βεληνεκούς. Στην αρχική διαμόρφωση Block 1, το ΜΑΜ-Τ φέρει ημιενεργό αισθητήρα λέιζερ και ως εκ τούτου, δύναται να προσβάλει κινούμενους στόχους, ειδικά ναυτικούς. Η ακρίβεια πλήγματος επί σταθερών στόχων επιτυγχάνεται με συνδυασμό GPS/INS.

Η μεγαλύτερη πολεμική κεφαλή, σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τα MAM-C και MAM-L που φέρουν πολύ ελαφρύτερη πολεμική κεφαλής, το MAM-T μπορεί να καταστρέψει και πιο «σκληρούς» στόχους, όπως κτίρια, αποθήκες ή άλλες εγκαταστάσεις.

Το UCAV πριν το εκτοξεύσει παραμένει σε απόσταση ασφαλείας και εκτός βεληνεκούς πυραυλικών αντιαεροπορικών συστημάτων όπως τα ελληνικά αντιαεροπορικά συστήματα Tor-M1, Skyguard/Bέλος, OSA AKM και ASRAD. Ακόμα και το I.Hawk Phase 3, οριακά -αν το δει- μπορεί να το καταρρίψει.

Η επίδοση αυξάνεται σε 60 χλμ. όταν το όπλο φέρεται από ελαφρά ελικοφόρα αεροσκάφη κρούσεως και σε 80 χλμ. εφόσον πρόκειται για μαχητικό υψηλών επιδόσεων. Πρόκειται για βόμβα που χάρη σε σταθερές πτέρυγες ανεμοπορεί εξασφαλίζοντας αυξημένη ακτίνα.

Το MAM-T έχει ακτίνα δράσεως μεγαλύτερη των 30 χλμ., ενώ το Akinci έχει επιχειρησιακή οροφή 40.000 ποδών (12.192 μέτρα).

Η βόμβα έχει μήκος 1,4 μέτρο και βάρος 94 κιλά. Ενδεικτικώς, τα MAM-C και MAM-L είναι βάρους 6,5 και 22 κιλά αντιστοίχως, καθιστώντας φανερό ότι το ΜΑΜ-Τ δεν προορίζεται για το μικροτέρων επιδόσεων Bayraktar TB2S.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Akinci από το οποίο πραγματοποιήθηκε η δοκιμαστική βολή, έφερε στην διάρκεια της δοκιμής δύο ΜΑΜ-Τ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.