ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χ.Ακάρ κατά της Ελλάδας: «Μάταιες οι προσπάθειες της να παρακάμψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Χ.Ακάρ κατά της Ελλάδας: «Μάταιες οι προσπάθειες της να παρακάμψει το τουρκολιβυκό μνημόνιο»

Ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, προχώρησε το πρωί της Τρίτης 4 Μαΐου από τη Λιβύη σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Ειδικότερα, ο Χουλουσί Ακάρ, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων Γκιουλέρ, μετά το στραπάτσο του Τσαβούσογλου, συνάντησε αξιωματικούς του Στρατού της Λιβύης και προχώρησε σε νέες δηλώσεις κατά της Ελλάδας.

Αναφέρθηκε τόσο στο τουρκολιβυκό μνημόνιο και τις αξιώσεις της Άγκυρας στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ενώ στη συνέχεια τοποθετήθηκε για τις πρόσφατες εξελίξεις μετά την άτυπη Πενταμερή του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

«Υπό την ηγεσία του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Τουρκία συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στις φιλικές και αδελφικές χώρες στο δίκαιο σκοπό τους, υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα και τα συμφέροντά τους», είπε αρχικά ο Ακάρ και προσέθεσε πως «η Τουρκία και η Λιβύη έχουν κοινή ιστορία και αξίες και η παρουσία του τουρκικού στρατού στη Λιβύη δικαιολογείται από την προστασία των δικαιωμάτων των αδελφών τους».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε το ρόλο της χώρας του στα ζωτικής σημασίας συμφέροντα τους στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και εκτόξευσε πυρά κατά της χώρας μας.

«Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας στην Ανατολική Μεσόγειο βάσει του τουρκολιβυκού μνημονίου για τις θαλάσσιες ζώνες. Οι προσπάθειες της Ελλάδας να παρακάμψει αυτή τη συμφωνία είναι μάταιες. Είμαστε υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων με το διεθνές δίκαιο, την καλή γειτονία, τον διάλογο και τις ειρηνικές μεθόδους», είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατέληξε, κάνοντας αναφορά στις εξελίξεις του Κυπριακού, τονίζοντας ότι «δεν μπορούν να επιτευχθούν αποτελέσματα από την επαναδιαπραγμάτευση των προτάσεων λύσης που έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποδειχθεί ανεπιτυχείς στην Κύπρο ,γι’ αυτό και η λύση των δύο κρατών είναι πλέον η μοναδική βιώσιμη λύση. Έτσι, ζητούμενο είναι η ειρήνη, ο διάλογος και οι σχέσεις καλής γειτονίας. Ωστόσο, υπάρχει μια γλώσσα διαρκούς πρόκλησης, κρίσης, έλλειψης σεβασμού και απειλών από την ελληνική πλευρά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.