ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Πρόσκληση του Ι.Καλίν στις ΗΠΑ: «Θέλουμε διάλογο για τα προβληματικά ζητήματα των S-400, των F-35 και των κυρώσεων»

Πρόσκληση του Ι.Καλίν στις ΗΠΑ: «Θέλουμε διάλογο για τα προβληματικά ζητήματα των S-400, των F-35 και των κυρώσεων»

Ο Ιμπραήμ Καλίν εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ζήτησε από τις ΗΠΑ την έναρξη συνολικού διαλόγου για τα θέματα των αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 και τον αποκλεισμό της Τουρκίας από το πρόγραμμα της κατασκευής των μαχητικών F-35, όπου εκκρεμεί η απόδοση περίπου 2,5 δισ. δολ. στη Τουρκία λόγω της αποχώρησής της από αυτό βάσει του νόμου CAATSA.

«Επαναλαμβάνουμε στις ΗΠΑ την πρόταση να συζητήσουμε τα θέματα των S-400, των F-35 και των κυρώσεων CAATSA (Νόμος για την Αντιμετώπιση των Αντιπάλων της Αμερικής Μέσω Κυρώσεων). Μπορούμε να λύσουμε αυτά τα ζητήματα μέσω συνομιλιών, εάν είμαστε στρατηγικοί εταίροι και σύμμαχοι. Περιμένουμε ότι τα λάθη θα διορθωθούν», δήλωσε ο Καλίν στην εφημερίδα Hurriyet.

Ο Καλίν επισήμανε ότι η κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου συνεχίζει την προετοιμασία για τις συνομιλίες με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, οι οποίες έχουν προγραμματισθεί να γίνουν στην σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον Ιούνιο.

«Περιμένουμε από την κυβέρνηση Μπάιντεν συγκεκριμένα βήματα. Οι S-400, τα F-35 και οι κυρώσεις CAATSA εμποδίζουν την ανάπτυξη των σχέσεων μας. Έχουμε ήδη πει ότι αυτά τα μέτρα εναντίον μας είναι μη νόμιμα και άδικα. Οι κυρώσεις για την απόκτηση από μια χώρα του ΝΑΤΟ εξοπλισμών για την δική της προστασία αντιτίθενται στο συμμαχικό πνεύμα», δήλωσε ο Καλίν

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία «δεν έχει πεισθεί για τα επιχειρήματα των ΗΠΑ, ότι οι S-400 συνιστούν κίνδυνο για το ΝΑΤΟ», όπως και για το ότι «τα συστήματα αυτά δημιουργούν κινδύνους για τα αεροσκάφη F-35». «Εάν υπάρξουν αποδεκτοί όροι, μαζί με τους S-400 θα αγοράσουμε και συστήματα Patriot. Είμαστε όμως αναγκασμένοι να λάβουμε υπόψη τα εθνικά συμφέροντα. Όμως αυτό δεν σημαίνει καθόλου ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές (για συνεργασία)», υπογράμμισε ο Καλίν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.