ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Τουρκία αύξησε τις εξαγωγές της στη Λιβύη κατά 58% και έχει αναλάβει τα μεγάλα έργα υποδομών

Η Τουρκία αύξησε τις εξαγωγές της στη Λιβύη κατά 58% και έχει αναλάβει τα μεγάλα έργα υποδομών

Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη αυξήθηκαν κατά 58% σε ετήσια βάση μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου του τρέχοντος έτους φθάνοντας τα 826 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο επικεφαλής κορυφαίου τουρκικού εμπορικού ομίλου.

Οι εξαγωγές της Τουρκίας στη Λιβύη ήταν σχεδόν διπλάσιες από εκείνες του συνολικού μέσου όρου της χώρας -33,1%- σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ανέφερε ο Murtaza Karanfil, πρόεδρος του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Τουρκίας-Λιβύης.

Η Τουρκία εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στη Λιβύη και είναι ο κύριος υποστηρικτής της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) κατά του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) του Khalifa Haftar.

Η Άγκυρα διατηρεί επίσης στενούς δεσμούς με τον προσωρινό πρωθυπουργό της Λιβύης, Abdul Hamid Dbeibah, ο οποίος εξελέγη τον Φεβρουάριο.

Η ιστοσελίδα Ahval επισημαίνει ότι “ο τουρκικός ιδιωτικός τομέας είναι ενθουσιασμένος για τη συμμετοχή σε νέα έργα στη Λιβύη”. Όπως δήλωσε ο Karanfil, οι Τούρκοι εργολάβοι έχουν αναλάβει “σημαντικά έργα όσον αφορά την υποδομή και την ανοικοδόμηση της χώρας”.

Οι Τούρκοι επενδυτές θα μπορούσαν να διαδραματίσουν μεγαλύτερο ρόλο στη Λιβύη τα επόμενα χρόνια στους τομείς της ενέργειας, της αμυντικής βιομηχανίας, της ανακύκλωσης και των χημικών, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων Τουρκίας-Λιβύης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.