ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Έχει «σπάσει φρένα» ο Ρ.Τ.Ερντογάν και το πρόβλημα είναι ότι έρχεται «πάνω» στην Ελλάδα – Τι δήλωσε

Έχει «σπάσει φρένα» ο Ρ.Τ.Ερντογάν και το πρόβλημα είναι ότι έρχεται «πάνω» στην Ελλάδα – Τι δήλωσε

Προκαλούν Ερντογάν και Τσαβούσογλου με αφορμή τα 568 χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης με αναρτήσεις μία ημέρα μόλις πριν την επίσκεψη του δεύτερου στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε Αθήνα και Θράκη και που δείχνουν όμως έτσι και την κατεύθυνση που έχει λάβει ο Τούρκος πρόεδρος και είναι πλέον ξεκάθαρα κατά της Ελλάδας.

Αναρτήσεις για την άλωση της Κωνσταντινούπολης με τόση έπαρση και θεωρώντας ότι είναι ένας συνεχιστής του Μωάμεθ του Β’, ο οποίος είχε κατακτήσει μια αυτοκρατορία που τα τελευταία 300 χρόνια της ζωής της ήταν μια ελληνική αυτοκρατορία, δείχνουν τον οραματισμό του.

Με κατεχόμενα εδάφη πλέον σε Συρία, Κύπρο, Ιράκ, τις στρατιωτικές βάσεις σε Λιβύη, Αλβανία, Σομαλία που του δίνουν πλέον το “πάτημα” να βάζει “πόδι” στον έλεγχο ουσιαστικά αυτών των κρατών και τις οικονομικές απολαβές από το Αζερμπαϊτζάν και το Κατάρ (τα οποία ενισχύει στρατιωτικά) έχοντας έτσι αποκτήσει βαρύνοντα λόγο σε Καύκασο και Μέση Ανατολή πλέον στρέφεται στον επόμενο στόχο του που είναι η Ελλάδα.

Ο Ρ.Τ. Ερντογάν δεν έχει κρύψει του νεο-οθωμανικούς του στόχους για μια “ανασύσταση” όπως θέλει να την βλέπει της αυτοκρατορίας τουλάχιστον στα σύνορα προ του Α’ΠΠ και δείχνει πλέον ότι πλέον πρέπει να “λύσει” τα ζητήματα του “ζωτικού του χώρου” με την Ελλάδα.

Θράκη, νησιά και Μακεδονία είναι οι μεγάλοι του στόχοι και θέλει κάθε προσπαθειά του είναι να κερδίσει ότι περισσότερο μπορεί (και επειδή γνωρίζει τι σημαίνουν ελληνικές ένοπλες δυνάμεις) στόχος τους είναι η πολιτική “δορυφοριοποίησης” της Αθήνας.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παρουσιάζει την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ως μια «από τις πιο λαμπρές νίκες στην ιστορία μας», εμφανίζοντας την σύγχρονη Τουρκία ως φυσική συνέχεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Χρόνια πολλά για την 568η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης, μία από τις πιο λαμπρές νίκες της ιστορίας μας. Τιμώ τη μνήμη του Μωάμεθ του Πορθητή και τον ένδοξο στρατό του, που έφεραν αυτή τη μοναδική πόλη στην πολιτιστική μας κληρονομιά, με έλεος και σεβασμό», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1398608308404064266

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, με ανάρτησή του στο Twitter, εύχεται «χρόνια πολλά» για την Άλωση και κοινοποιεί φωτογραφία του Μωάμεθ Β’ και ευχητήριο μήνυμα όπου δηλώνει ότι “Αφού βάλαμε την σημαία μας στα Στενά δεν θα υποσταλεί ποτέ”.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1398646455905234948

Στην Ελλάδα ο Τσαβούσογλου την Κυριακή – Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Δένδια την Δευτέρα

Υπενθυμίζεται ότι με ιδιωτική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Θράκη ξεκινά η διήμερη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα φτάσει στην Ελλάδα την Κυριακή 30 Μαΐου και έχει λάβει άδεια για να περιοδεύσει στη Θράκη.

Το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα βρίσκεται στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Νίκου Δένδια. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Τούρκου ομολόγου του.

Τη Δευτέρα 31 Μαΐου, δεύτερη ημέρα της επίσκεψης του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, προγραμματίζονται οι επίσημες συνομιλίες των δύο υπουργών Εξωτερικών.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: «Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Mevlüt Çavuşoğlu στην Αθήνα την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις».

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Ελλάδα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναμένεται να συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.