ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Άτακτη αμερικανική υποχώρηση στους S-400: Ένα χαρτί θέλουμε μόνο ότι δεν θα τους ενεργοποιήσετε!

Άτακτη αμερικανική υποχώρηση στους S-400: Ένα χαρτί θέλουμε μόνο ότι δεν θα τους ενεργοποιήσετε!

Από το «πάρε τους S-400 και στείλε τους πίσω στον Πούτιν», τώρα ξαφνικά η Ουάσιγκτον φαίνεται να ξέχασε τους αυστηρούς όρους που έθετε στην Τουρκία για την απομάκρυνση των S-400 από το τουρκικό έδαφος και τώρα σε ένα ελιγμό πολλών g, ζητά απλά ένα “έγγραφο” στο οποίο η Τουρκία θα εγγυάται -υποτίθεται- ότι δεν θα τους θέσει ποτέ σε υπηρεσία!

Αν στείλει αυτό το χαρτί, τότε οι ΗΠΑ θα άρουν όλες τις κυρώσεις στην Τουρκία, άρα και τα F-35.

Τ.Μπάιντεν και Ρ.Τ.Ερντογάν θα συναντηθούν σε λίγες ημέρες και μεταξύ άλλων θα συζητηθεί και το ζήτημα των S-400 όπου νεότερες πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι οι ΗΠΑ θα ζητήσουν έγγραφη δέσμευση από την Άγκυρα μη ενεργοποίησης.

Η Ουάσινγκτον ζητά αρχικά γραπτή δέσμευση ότι η Τουρκία μέχρι τώρα δεν έχει ενεργοποιήσει τους S400. Επίσης, θέλουν γραπτή δέσμευση ότι δεν θα τους ενεργοποιήσει ποτέ στο μέλλον.

Οι ΗΠΑ τονίζουν, μάλιστα, ότι η αδρανοποίηση των πυραύλων θα ελέγχεται τακτικά από Αμερικανούς αξιωματικούς.

Δηλαδή οι Τούρκοι θα τους πηγαίνουν μέχρι εκεί, θα τους λένε «να είναι κλειστά τα συστήματα πάμε για τσάι τώρα»; Και αυτό αν το δεχτούν οι Ρώσοι βέβαια.

Μόλις, συνταχθεί αυτό το κείμενο από την Τουρκία, οι ΗΠΑ θα το δώσουν στο Κογκρέσο για άρση των κυρώσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία απάντησε αρνητικά και τόνισε ότι επιθυμεί πολιτική λύση για τους S400 και όχι τεχνική.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.