ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Συνάντηση Ε.Μακρόν και Ρ.Τ.Ερντογάν λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Συνάντηση Ε.Μακρόν και Ρ.Τ.Ερντογάν λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν γνωστοποίησε ότι αναμένεται να συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν ξεκινήσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, στις 14 Ιουνίου.

Όπως μεταδίδει η γαλλική «Le Figaro», ο Εμανουέλ Μακρόν, λίγο πριν από τη Σύνοδο της G7 στην Κορνουάλη της Αγγλίας, αναφερόμενος στην απόκτηση από μέρους της Τουρκίας των S-400, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Όταν είμαστε μέλη του ίδιου οργανισμού δεν μπορούμε να αποφασίζουμε την απόκτηση εξοπλισμών που δεν επιτρέπουν τη διαλειτουργικότητα».

Ο Μακρόν αναζητεί «ξεκαθάρισμα» με την Τουρκία

«Δεν μπορούμε να διεξάγουμε μονομερείς επιχειρήσεις που αντιβαίνουν στα συμφέροντα των συμμαχιών που έχουμε χτίσει», διευκρίνισε ο Εμανουέλ Μακρόν, που δήλωσε πως επιθυμεί ένα «ξεκαθάρισμα» με την Τουρκία για το θέμα.

Πάντως, σύμφωνα με το περιβάλλον της γαλλικής προεδρίας, η συνάντηση θα λάβει χώρα στις Βρυξέλλες, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουνίου.

Σε γενικές γραμμές, ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε το ΝΑΤΟ σε μια στρατηγική αναδιοργάνωση προκειμένου να θέσει ξεκάθαρο κάδρο μεταξύ των συμμάχων, τονίζοντας τις αντιθέσεις που δεν έχουν ακόμη διευθετηθεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.