ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή του πυραύλου ATMACA (βίντεο)

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή του πυραύλου ATMACA (βίντεο)

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου πως ο τουρκικός κατευθυνόμενος πύραυλος ATMACA, που βάλλει εναντίον εχθρικών πλοίων, πέτυχε έναν επιφανειακό στόχο κατά την τελευταία δοκιμή πριν τεθεί στη διάθεση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στο Twitter, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έγραψε: «Το χαλύβδινο σπαθί της πατρίδας μας, ο πύραυλος ATMACA, χτύπησε για πρώτη φορά έναν στόχο που έμοιαζε με πλοίο κατά την τελευταία δοκιμή, σήμερα, πριν τεθεί σε λειτουργία».

https://twitter.com/RTErdogan/status/1405948928915353602

Επισημαίνεται ότι ο πύραυλος ATMACA χρησιμοποιεί το σύστημα GPS, το σύστημα αδρανειακής πλοήγησης, το βαρομετρικό υψόμετρο και το υψόμετρο του ραντάρ για να πλοηγηθεί προς τον στόχο του, ο οποίος εντοπίζεται με υψηλή ακρίβεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα, με εμβέλεια πάνω από 200 χιλιόμετρα, ο εν λόγω κατευθυνόμενος πύραυλος αποτελεί μεγάλη απειλή για στόχους που βρίσκονται πέρα από το οπτικό πεδίο λόγω της υψηλής εκρηκτικής κεφαλής που φέρει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.