ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Altay: Στις 23 Απριλίου ξεκινούν οι δοκιμές της νέας έκδοσης μαζικής παραγωγής

Η Τουρκία εξοπλίζεται

Altay: Στις  23 Απριλίου ξεκινούν οι δοκιμές της νέας έκδοσης μαζικής παραγωγής

Η τουρκική εφημερίδα «Daily Sabah» δημοσίευσε φωτογραφίες της τελευταίας έκδοσης του τουρκικού άρματος μάχης  Altay. Το εκσυγχρονισμένο  άρμα Altay, τώρα σε μαζική παραγωγή, πρόκειται να παραδοθεί στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις για δοκιμές στις 23 Απριλίου 2023.

Με νέες δυνατότητες που προστέθηκαν στον αρχικό του σχεδιασμό, το άρμα Altay ξεκίνησε τη σειριακή παραγωγή, με νέο κινητήρα.

Η ισχύς πυρός του Altay προέρχεται από ένα κύριο πυροβόλο L55 120 mm, συμβατό με πυρομαχικά STANAG 4385 και ικανό να εξαπολύει και  πυρομαχικά που καθοδηγούνται με λέιζερ.

Διαθέτει αναχορηγία  40 βλημάτων. Το σύστημα ελέγχου πυρός διαθέτει πανοραμικό σταθεροποιημένο περισκόπιο κυβερνήτη 360°, ικανότητα «κυνηγού-δολοφόνου», ακριβή οπτική σταθεροποίηση, αυτόματη παρακολούθηση στόχων και κάμερες/θερμικά σκοπευτικά με αποστασιόμετρο λέιζερ. Ο πυργίσκος και το όπλο κινούνται από ηλεκτρικό σύστημα.

Ο δευτερεύον  οπλισμός του Altay περιλαμβάνει ένα τηλεκατευθυνόμενο οπλικό σύστημα που μπορεί να οπλιστεί με πολυβόλα των 12,7 mm και 7,62 mm ή έναν αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων των 40 mm. Ένα ομοαξονικό πολυβόλο 7,62 mm είναι τοποθετημένο στην αριστερή πλευρά του κύριου οπλισμού.

Η τελευταία έκδοση του Altay MBT τροφοδοτείται από έναν 12κύλινδρο κινητήρα τύπου V BMC Power BATU V12 που αποδίδει 1.500 ίππους σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 5 ταχύτητες εμπρός και 3 όπισθεν. Μπορεί να επιτύχει τελική ταχύτητα δρόμου 65 km/h και 45 km/h εκτός δρόμου, με ταχύτητα όπισθεν 30%. Το άρμα  είναι ικανό να προχωρά με  κλίση εδάφους  60% και μπορεί να διασχίσει έως και 4 μέτρα κάτω από το νερό ή 1,2 m σε απροετοίμαστες συνθήκες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.