Αποκαλυπτήρια για το MMU: Η πρώτη φωτογραφία από τη γραμμή παραγωγής του νέου τουρκικού μαχητικού

Η τουρκική Αεροπορία διαμορφώνει δύναμη κρούσης κατά της Ελλάδας με MMU, Kizilelma και Anka-3 MIUS

Αποκαλυπτήρια για το MMU: Η πρώτη φωτογραφία  από τη γραμμή παραγωγής του νέου τουρκικού μαχητικού

Η τουρκική Αεροπορική Βιομηχανία ΤΑΙ έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες από το νέο μαχητικό MMU το οποίο οι Τούρκοι χαρακτηρίζουν ως «πέμπτης» γενιάς.

Το αεροσκάφος επιδείχθηκε με μέρος του οπλισμού το οποίο μπορεί να φέρει όπως βλήματα cruise  SOM και κατευθυνόμενες βόμβες.

Όπως αναφέρεται το μαχητικό θα εγκαταλείψει το υπόστεγο (Rollout) στις 18 Μαρτίου  προκειμένου να πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση.

Όπως εκτιμούν στελέχη της ΤΑΙ το αεροσκάφος μπορεί να παραδοθεί στην τουρκική Αεροπορία ακόμη και το 2024.

Η ομοιότητα του αεροσκάφους με το F-35 είναι χαρακτηριστική δεδομένου ότι η ΤΑΙ ως εταίρος στο πρόγραμμα του αμερικανικού μαχητικού κατασκεύαζε μεταξύ άλλων το κεντρικό τμήμα της ατράκτου, ενώ φαίνεται να μοιράζεται και αρκετά στοιχεία απο το βρετανικό 6ης γενιάς Tempest (τώρα GCAP) λόγω της συνεργασίας της TAI με την BAE Systems.

Πρόκειται για ακόμη ένα πρόγραμμα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας το οποίο υλοποιείται σύμφωνα με τα όσα έχουν πει οι Τούρκοι. Με άλλα λόγια φέρουν εις πέρας ότι εξαγγέλλουν.

Όπως λένε οι ίδιοι οι Τούρκοι το MMU μαζί με τα αεριωθούμενα  UAV Kizilelma και MIUS, θα αποτελέσουν την απάντηση της Τουρκίας στην ελληνική προμήθεια  των 24 Rafale.

Εάν δε, η εξαγγελία ότι το αεροσκάφος θα παραδοθεί στην τουρκική Αεροπορία το 2024 πραγματοποιηθεί,  τότε οι Τούρκοι θα έχουν τα πρώτα τους μαχητικά  επιχειρησιακά πριν ακόμη και αυτή την ολοκλήρωση  των παραλαβών όλων των Rafale στην ΠΑ η οποία εκτιμάται για τις αρχές του 2025.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι 24 Rafale   μάλλον δεν είναι αρκετά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.