ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Εκλογές στην Τουρκία: Ταυτόχρονα ψήφισαν Ρ.Τ.Ερντογάν και Κ.Κιλιτσντάρογλου (φώτο-βίντεο)

«Δεν υπάρχει καμία χώρα στην ιστορία παγκοσμίως με ποσοστό συμμετοχής έως και 90%»

Εκλογές στην Τουρκία: Ταυτόχρονα ψήφισαν Ρ.Τ.Ερντογάν και Κ.Κιλιτσντάρογλου (φώτο-βίντεο)

Ταυτόχρονα ψήφισαν οι δύο διεκδικητές της τουρκικής προεδρίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, καθώς έριξαν το ψηφοδέλτιο στην κάλπη με λίγα δευτερόλεπτα διαφορά.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ψήφισε στην Κωνσταντινούπολη, ενώ προσήλθε στο εκλογικό κέντρο με τη σύζυγό του Εμινέ, ενώ ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Άγκυρα.

Να σημειωθεί πως πλήθος κόσμου βρισκόταν έξω από το γυμνάσιο για να υποδεχθεί τον Τούρκο πρόεδρο, που ψήφισε στη συνοικία Uskudar.

Σε δηλώσεις του μετά την έξοδό του από το εκλογικό τμήμα, ο Ερντογάν εξέφρασε ικανοποίηση για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής.

 «Πιστεύω ότι η ψηφοφορία θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι γίναμε μάρτυρες μιας τέτοιας ψηφοφορίας για πρώτη φορά στις προεδρικές εκλογές της τουρκικής δημοκρατίας. Δεν υπάρχει καμία χώρα στην ιστορία παγκοσμίως όπου η συμμετοχή να φτάνει το 90%. Η Τουρκία έδωσε έναν δημοκρατικό αγώνα με τον πιο όμορφο τρόπο» τόνισε.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξει εφησυχασμός και ότι θα προσέλθουν στα εκλογικά τμήματα.

Τα προγνωστικά δείχνουν τον Ερντογάν να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, λίγες ώρες πριν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στην Άγκυρα ψήφισε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου

Ο αντίπαλος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Άγκυρα, στις επαναληπτικές προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.

Σε δήλωσή του εξερχόμενος του εκλογικού κέντρου, ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κάλεσε όλους τους Τούρκους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες «για να μπορέσουν να έρθουν σε αυτή τη χώρα η πραγματική ελευθερία και δημοκρατία για να απαλλαγούμε από την καταπίεση και την αυταρχική διακυβέρνηση».

Η δημοκρατία και η ελευθερία πρέπει να έρθουν σε αυτή τη χώρα, υπογράμμισε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.