ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Έρικ Άνταμς: Ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατηγορείται για βιασμό και για… εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Τουρκίας

Πώς χρηματοδοτήθηκε η προεκλογική του εκστρατεία από Τούρκους «μετανάστες»

Έρικ Άνταμς: Ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης κατηγορείται για βιασμό και για… εξυπηρέτηση των συμφερόντων της Τουρκίας

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς ο οποίος ελέγχεται από το FBI για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του από την κυβέρνηση Ερντογάν, φαίνεται πως έχει παίξει καίριο ρόλο για τα τουρκικά συμφέροντα.

Ο Έρικ Άνταμς φέρεται να έχει διασφαλίσει την έγκριση του «Τουρκικού Σπιτιού» παρά τις ελλείψεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, ο Άνταμς πίεσε στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης να εγκρίνουν το νέο κτίριο του προξενείου της Τουρκίας παρά τις ανησυχίες για την ασφάλεια.

Σε μια τελευταία εξέλιξη, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης μέσα σε όλα τα άλλα κατηγορείται και για βιασμό, από τον καιρό που ήταν αστυνομικός.

Σύμφωνα με τους NYT, η έρευνα εναντίον του Άνταμς αφορά επίσης για το αν η προεκλογική εκστρατεία του δημάρχου το 2021 χρηματοδοτήθηκε με χρήματα από την Τουρκία.

Οι ερευνητές προφανώς θέλουν επίσης να μάθουν αν έπαιξε κάποιο ρόλο ο γενικός πρόξενος της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Άνταμς είχε από καιρό άριστες σχέσεις με το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας, το οποίο πλήρωσε το αεροπορικό εισιτήριο, το ξενοδοχείο και τη μεταφορά του Άνταμς για ένα ταξίδι στην Τουρκία. Εκεί, υπέγραψε μια εταιρική σχέση της πόλης του με δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Έρευνα σε προεκλογικό έρανο για τον Άνταμς αποκάλυψε ότι η κατασκευαστική εταιρεία που ανήκει σε Τούρκους μετανάστες είχε συγκεντρώσει δωρεές για τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης.

Λέγεται ότι 43.600 δολάρια συγκεντρώθηκαν από τους ιδιοκτήτες της οικογένειας, τους υπαλλήλους και τις οικογένειές τους και άλλα άτομα στον κλάδο των κατασκευών και των ακινήτων.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος Αντέμ Γιαβούζ Αρσλάν, ο οποίος ζει εξόριστος στις ΗΠΑ, επιβεβαιώνει επίσης τους στενούς δεσμούς του Άνταμς με την κυβέρνηση του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Παίρνει μέρος σε όλες τις εκδηλώσεις της κυβέρνησης Ερντογάν στη Νέα Υόρκη και είναι παρών σε τελετές εγκαινίων. Επίσης έχει συμμετάσχει σε προγράμματα της Εμινέ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη».

«Ο Άνταμς μεταφερόταν συχνά στην Τουρκία και μάλιστα συμμετείχε σε τουρκική τηλεοπτική σειρά, έστω και για λίγο».

Ο εξόριστος δημοσιογράφος φοβάται ότι ο Ερντογάν προσπαθεί να εφαρμόσει τις πρακτικές του και στις ΗΠΑ.

«Όπως και στην περίπτωση του Έρικ Άνταμς, στοχεύουν να επηρεάσουν τους πολιτικούς υπό το όνομα των δωρεών», λέει ο Αρσλάν.

Οι δωρεές παρουσιάζονται σαν να έγιναν από ιδιώτες. Προφανώς υπάρχει μια κυβερνητική οργάνωση πίσω από αυτό, την οποία το FBI ερευνά τώρα.

Να πούμε πως η τουρκοφιλία του Έρικ Άνταμς δε σταματάει μόνο στην Τουρκία ως τουρκικό κράτος αλλά επεκτείνεται και στα άλλα τουρκικά κράτη όπως το Αζερμπαϊτζάν.

Λατρεύει το Αζερμπαϊτζάν και μάλιστα δηλώνει ότι μόλις συνταξιοδοτηθεί, θα πάει να ζήσει στο Μπακού!

Ακόμα και για την Αλβανία… πετάει το καπέλο του.

Καμαρώνει με υπερηφάνεια για την ημέρα ανεξαρτησίας της Αλβανίας, κάνοντας μάλιστα την χαρακτηριστική χειρονομία των Αλβανών εθνικιστών με τον αετό.

Nα σημειωθεί ότι στη Νέα Υόρκη, η οποία είναι προπύργιο των Δημοκρατικών, ο Ντόναλντ Τραμπ, παρουσιάστηκε σε δικαστήριο της πόλης, με την απίθανη κατηγορία ότι επιχείρησε να εξαγοράσει τη σιωπή της πρωταγωνίστριας ερωτικών ταινιών, Στόρμι Ντάνιελς, προκειμένου εκείνη να μην αναφερθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, στην υποτιθέμενη σύντομη σχέση που υποτίθεται πως διατηρούσαν παλαιότερα.

Πλέον με δήμαρχο τον Έρικ Άνταμς (και με τις σχέσεις δημάρχων-εισαγγελέων να είναι πάντα στενές στις ΗΠΑ) οι σκέψεις που γίνονται είναι πολλές…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.