ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ευγνωμονούν την ουδέτερη Τουρκία Ρωσία-Ουκρανία: Κίνηση-ματ από Ρ.Τ.Ερντογάν – Ο Κ.Μητσοτάκης στο περιθώριο

Ο Κ.Μητσοτάκης λέει συνεχώς ότι βρισκόμαστε «στη σωστή πλευρά της ιστορίας», αλλά...

Ευγνωμονούν την ουδέτερη Τουρκία Ρωσία-Ουκρανία: Κίνηση-ματ από Ρ.Τ.Ερντογάν – Ο Κ.Μητσοτάκης στο περιθώριο

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα και ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει στο περιθώριο. 

Και τι δεν έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός για να κερδίσει την ευγνωμοσύνη του καθεστώς του Κιέβου, επέβαλε κυρώσεις στη Ρωσία με τον κίνδυνο να παγώσουν οι Έλληνες, διέλυσε τις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας και πολλά ακόμη. Όμως αντί να ακούσει ένα ευχαριστώ βλέπει τον Ουκρανό ΥΠΕΞ να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την ουδέτερη Τουρκία που δεν επέβαλε καμία κύρωση στη Ρωσία.

«Τηλεφώνημα με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ευγνώμων προς την Τουρκία για τη διοργάνωση του επόμενου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Ελπίζω ότι υπό την ηγεσία της τουρκικής μεσολάβησης αυτές οι διαπραγματεύσεις θα φέρουν αποτελέσματα που θα εξυπηρετούν τα συμφέροντα της ειρήνης στην Ουκρανία και την ασφάλειά μας», έγραψε ο Ντμίτρο Κουλέμπα στο Twitter.

«Ισορροπημένη και ανεξάρτητη θέση»

Η Ρωσία από την πλευρά της επισημαίνει πως δέχθηκε την προσφορά της Τουρκίας να συνεισφέρει στις διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά, αφού έλαβε υπόψη της «την ισορροπημένη και ανεξάρτητη θέση» της «σε σύγκριση με άλλες χώρες» που κατέφυγαν στη ρωσοφοβική καμπάνια.

«Η Τουρκία έχει πάρει μία πιο ισορροπημένη και ανεξάρτητη θέση σε σύγκριση με άλλες χώρες. Αυτή η ρωσοφοβική καμπάνια δεν μπόρεσε να ελκύσει ούτε την τουρκική κυβέρνηση ούτε τον λαό συνολικά» τονίζει η κα Ζαχάροβα.

Προσθέτει ότι «για αυτούς τους λόγους και λαμβανομένης υπόψιν της ισορροπημένης γραμμής της Αγκυρας, δεχθήκαμε την προσφορά της Τουρκίας να συνεισφέρει στις διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και καταλήγει: «Είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για τις μεσολαβητικές της προσπάθειες και ιδιαίτερα για τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας και τις προσπάθειες για την επί της αρχής επίλυση της κατάστασης».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.