ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Υπόθεση Λιγνάδη «σκάει» στον Φελόπουλο; Ωχ, ωχ!

Φ.Ντονμέζ: «Μέχρι τέλος του 2022 σχεδιάζουμε την ανάπτυξη 10 κοιτασμάτων πετρελαίου»

«Αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στα πεδία Cukurova-1 και Cukurova-2»

Φ.Ντονμέζ: «Μέχρι τέλος του 2022 σχεδιάζουμε την ανάπτυξη 10 κοιτασμάτων πετρελαίου»

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, δήλωσε σήμερα, ότι η Τουρκία σχεδιάζει να ξεκινήσει την ανάπτυξη 10 κοιτασμάτων πετρελαίου στο νότο της χώρας μέχρι το τέλος του 2022.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, η οποία δεν υποχωρεί και ενόψει των εκλογών του 2023 η τουρκική κυβέρνηση θέλει να δείξει ανάπτυξη και δυνατότητες ενίσχυσης της οικονομίας, με το ενεργειακό πρόγραμμα να είναι ψηλά στην ατζέντα Ερντογάν τόσο όσον αφορά τις προκλήσεις όσο και τα οικονομικά θέματα.

Την Τετάρτη άλλωστε ο Ντονμέζ επανήλθε στο ζήτημα του τέταρτου γεωτρύπανου της Τουρκίας, που έχει το όνομα του σουλτάνου «Αμπντούλ Χαμίντ Χαν» και πρόκειται να ξεκινήσει έρευνες το πρώτο 15ήμερο του Αυγούστου.

Η περιοχή δεν διευκρινίστηκε, αλλά «μάλλον» θα είναι στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως είπε ο τούρκος Υπουργός Ενέργειας.

Οι εργασίες σε 10 «οικόπεδα»

«Αυτή τη στιγμή έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στα πεδία Cukurova-1 και Cukurova-2. Πρόκειται για ρηχά πηγάδια με βάθος 430 μέτρα και 358 μέτρα αντίστοιχα, στα οποία φτάνουμε πιο γρήγορα τους στόχους μας, το κόστος παραγωγής πετρελαίου και οι επενδύσεις είναι πολύ χαμηλότερα.

Άρα μπορούμε να πούμε ότι έχουμε βρει αυτή τη στιγμή να υπάρχουν τέσσερα ή πέντε τέτοια οικόπεδα στην περιοχή, μέχρι το τέλος του χρόνου σκοπεύουμε να ανοίξουμε άλλα οκτώ και να αρχίσουμε να δουλεύουμε σε 10 οικόπεδα», είπε ο υπουργός, αναφερόμενος στη νότια Τουρκία, μιλώντας στο τουρκικό Habertürk .

Τα αποθέματα στην περιοχή

Όπως ανέφερε ο Ντονμέζ τα αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή υπολογίζονται σε 7,5-8 εκατομμύρια βαρέλια, που αντιστοιχούν σε περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

«Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα πιθανά αποθέματα είναι οκτώ έως 10 φορές περισσότερα, αλλά αυτό μπορεί να συζητήθηκε ως έργο εξερεύνησης», είπε ο Ντονμέζ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τούρκος υπουργός Ενέργειας δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι σήμερα η χώρα εισάγει σχεδόν το σύνολο των ενεργειακών πόρων, λέγοντας ότι «εισάγουμε σχεδόν το 92% του πετρελαίου και το 99% του φυσικού αερίου». Σημείωσε δε και την ικανοποίηση των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών για τις εξελίξεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.