ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Φ.Οκτάι: «Aιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων στα νησιά του Αιγαίου στα 12 μίλια» (βίντεο)

«Δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για την Αγία Σοφία»

Φ.Οκτάι: «Aιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων στα νησιά του Αιγαίου στα 12 μίλια» (βίντεο)

Ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του τουρκικού κοινοβουλίου, Φουάτ Οκτάι, λίγες μόλις ώρες πριν τη συνάντηση του Κ.Μητσοτάκη με τον Ρ.Τ.Ερντογάν στη Ν.Υόρκη, επανέφερε το casus belli, καθώς τόνισε ότι είναι «αιτία πολέμου η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια».

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, πρόσθεσε ότι «δεν θα ρωτήσουμε κανέναν για την Αγία Σοφία».

Ο Φουάτ Οκτάι δήλωσε: «Αύξηση στα 12 ναυτικά μίλια στα νησιά του Αιγαίου, στο Αιγαίο Πέλαγος. Λένε πως πρέπει να υπάρχει κατανόηση σχετικά με την επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. Μα εμείς ήδη αυτό το είχαμε κηρύξει αυτό ως αιτία πολέμου (σ.σ. την αύξηση στα 12 μίλια).

Το θέμα με την Αγία Σοφία τι σχέση έχει; Το βρίσκουν ανησυχητικό που έχει ανοίξει η Αγία Σοφία. Τι σχέση έχει αυτό; Εσάς θα ρωτήσουμε; Λένε ‘πρέπει να αποδεχτείτε ότι το Πατριαρχείο είναι Οικουμενικό’. Τι έκθεση είναι αυτή; Δηλαδή θέλουν η Τουρκία να αποδεχτεί μια δομή παρόμοια με το Βατικανό.

Εκείνο είναι ένα ίδρυμα της Τουρκικής Δημοκρατίας και έχει καθοριστεί κάτω από ποιες συνθήκες θα διοικείται. Αν θέλετε αυτό να διοικείται με μια δομή όπως το Βατικανό και βάζετε μέσα στα θέματα και το άνοιγμα της Αγίας Σοφίας, αυτό είναι αντίθετο με την αρχή της ουδετερότητας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.