ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γερμανία για τα Eurofighter: «Αν τα ζητήσει η Τουρκία υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται»

H Άγκυρα ζητά 40 μαχητικά αεροσκάφη

Γερμανία για τα Eurofighter: «Αν τα ζητήσει η Τουρκία υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας Στέφεν Χέμπεστραϊτ αναφέρθηκε -ενόψει της συνάντηση του Όλαφ Σολτς με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν- στη θέση του Βερολίνου σχετικά με το ενδιαφέρον της Τουρκίας να αγοράσει 40 πολεμικά αεροσκάφη «Eurofighter».

Σύμφωνα με τον Χέμπεστραϊτ, αν τεθεί τέτοιο αίτημα από την τουρκική πλευρά, υπάρχει μία συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται στη Γερμανία για τις εξαγωγές όπλων, η οποία θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση αυτήν.

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε ότι οι εξαγωγές όπλων πρέπει να εγκριθούν από το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο Ασφαλείας, οι συνεδριάσεις του οποίου είναι απόρρητες. Στη συνέχεια ενημερώνει για τις αποφάσεις του την Ομοσπονδιακή Βουλή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ερωτηθείς, εάν στην απόφαση παίζει κάποιο ρόλο το γεγονός ότι η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι οι εξαγωγές όπλων εξετάζονται κάθε φορά σαν αυτόνομες περιπτώσεις, ενώ η διαδικασία είναι ίδια για όλες τις περιπτώσεις, χωρίς αποκλίσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.