ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η Τουρκία διατηρεί χιλιάδες στρατό στο Αζερμπαϊτζάν – Υπερψηφίστηκε η παραμονή τους από την τουρκική βουλή

Για να παρέχουν υποστήριξη στο Μπακού

Η Τουρκία διατηρεί χιλιάδες στρατό στο Αζερμπαϊτζάν – Υπερψηφίστηκε η παραμονή τους από την τουρκική βουλή

Στη Γενική Συνέλευση της της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας έγινε αποδεκτό το προεδρικό μνημόνιο σχετικά με την παράταση της περιόδου υπηρεσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TAF) στο Αζερμπαϊτζάν για έναν ακόμη χρόνο, γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Στο υπόμνημα τονίστηκε ότι συνεχίζονται οι δραστηριότητες που προβλέπονται στην Τριμερή Διακήρυξη που υπέγραψαν το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία και η Ρωσία στις 9 Νοεμβρίου 2020.

Αναφέρθηκε ότι η Τουρκία, η οποία παρέχει ισχυρή στρατιωτική υποστήριξη στο Αζερμπαϊτζάν, θα συνεχίσει να συνεισφέρει σημαντικά με την παρουσία του στρατού της  στη διατήρηση και την ενίσχυση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, όπως σημειώνεται.

Στο υπόμνημα τονίστηκε, ακόμη, ότι η Τουρκία συνέβαλε στην ασφάλεια της περιοχής και στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών μέσω του Κοινού Κέντρου που ιδρύθηκε με τη Ρωσία, όπου εργάζεται και προσωπικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η πρόταση έγινε δεκτή κατά την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο τέλος των συζητήσεων.

Το ερώτημα είναι σε τι αποσκοπεί η παράταση της παρουσίας του τουρκικού στρατού στο Αζερμπαϊτζάν, το οποία κατέλαβε τελικά το Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά την αποχώρηση των Αρμενίων από αυτό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπάρχει, ωστόσο, η αμφισβήτηση του Αζερμπαϊτζάν τη νότια περιφέρεια της Αρμενίας και οι δηλώσεις για ενδεχόμενο πόλεμο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.