Καμία ανακοίνωση από την τουρκική κυβέρνηση για τα περί «ανταλλαγής» των F-35 με τους S-400 λόγω Ουκρανίας

Παρά τα άρθρα μεγάλων δυτικών πρακτορείων

Καμία ανακοίνωση από την τουρκική κυβέρνηση για τα περί «ανταλλαγής» των F-35 με τους S-400 λόγω Ουκρανίας

H Άγκυρα δεν επιβεβαιώνει τα αμερικανικά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Τουρκία να μεταφέρει τους S-400 στην Ουκρανία και σε αντάλλαγμα να ενταχθεί ξανά στο πρόγραμμα των μαχητικών F-35, αναφέρει δημοσίευμα της ” Χαμπέρτουρκ”

«Το τουρκικό ΥΠΕΞ δεν έκανε καμιά ανακοίνωση επί του θέματος. Ούτε και οι ΗΠΑ σχολίασαν. Επομένως, δεν επιβεβαιώθηκε ούτε από τουρκικής, ούτε από αμερικανικής πλευράς», αναφέρει η τουρκική ιστοσελίδα.

Πρώτα με άρθρο του στην Wall Street Journal ο πρώην αξιωματούχος της CIA, Πωλ Κολμπ, υποστήριξε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να στείλει το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400 στην Ουκρανία, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις.

Στη συνέχεια οι New York Times έγραψαν ότι οι αρχές των ΗΠΑ πρότειναν στην Τουρκία την μεταφορά των S-400 στην Ουκρανία.

Στη συνέχεια το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε ότι οι αμερικανικές αρχές είχαν θέσει το θέμα παλαιότερα και ότι στην τελευταία της επίσκεψη στην Τουρκία η αναπληρωτής ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Γουέντι Σέρμαν έφερε ξανά το θέμα στο προσκήνιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Τουρκία πήρε τους S-400 από τη Ρωσία το 2009 προκαλώντας ένταση στις σχέσεις της με την Ουάσιγκτον. Ως αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2021, η Τουρκία αποκλείστηκε από το πρόγραμμα των F-35.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.