Κοροϊδεύουν οι Τούρκοι την «ανυπαρξία των Rafale στο Αιγαίο»…

Ξεχνούν ότι είναι σε φάση αξιοποίησης τα μαχητικά

Κοροϊδεύουν οι Τούρκοι την «ανυπαρξία των Rafale στο Αιγαίο»…

Κοροϊδεύουν οι Τούρκοι την ανυπαρξία των ελληνικών μαχητικών Rafale F.3 στο Αιγαίο, αλλά ξεχνούν εντέχνως ότι τα μαχητικά είναι σε περίοδο επιχειρησιακής αξιοποίησης η οποία θα διαρκέσει μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο περίπου και άλλωστε είναι μόλις έξι.

Με την φράση «Βλέπετε πουθενά τα Rafale; Ούτε ο Δίας δεν τα βλέπει» ο Τούρκος υποπτέραρχος ε.α. Beyazıt Karataş ειρωνεύεται την μη παρουσία των ελληνικών μαχητικών στο Αιγαίο (έχουν συμπληρώσει, πάντως, 400 ώρες πτήσης).

Η επόμενη παρτίδα επιπλέον έξι μεταχειρισμένων μαχητικών θα έρθει τα τέλη του 2022 με αρχές του 2023. Η πρώτη παρτίδα νέας κατασκευής μαχητικών θα έρθει στην Ελλάδα το 2024.

Τα μαχητικά μπορεί να είναι λίγα, αλλά όταν εξοπλιστούν με τα βλήματα μακρού βεληνεκούς αέρος-αέρος ramjet Meteor, θα αποτελέσουν παράγοντα αποτροπής στο Αιγαίο.

Βέβαια, δυστυχώς ο 15ετής αυτο-αφοπλισμός της Ελλάδας, λόγω Μνημονίων και όχι μόνο, έχει φέρει τις Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα σε μια περίεργη κατάσταση-αν χρειαστεί να εκτελέσουν την αποστολή τους: Να πολεμήσουν με τα ίδια οπλικά συστήματα που είχαν στα τέλη της προπερασμένης δεκαετίας με εξαίρεση τα υποβρύχια Type 214…

Σήμερα είχαμε μπαράζ τουρκικών προκλήσεων και σήμερα λοιπόν με 41 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ειδικότερα, τρία ζεύγη μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-16 και ένα ζεύγος μαχητικών F-4 πέταξαν πάνω από τον εθνικό μας εναέριο χώρο και προχώρησαν σε 8 παραβάσεις του FIR Αθηνών και 36 παραβιάσεις.

Στις σημερινές παραβιάσεις συμμετείχαν και δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη UAV, που σημείωσαν 5 παραβιάσεις και ένα CN-235.

Από τα μαχητικά αεροσκάφη τα δύο ήταν οπλισμένα, ενώ σημειώθηκαν δύο εμπλοκές.

Οι 4 εκ των ανωτέρω παραβιάσεων ήταν πτήσεις επάνω από ελληνικό έδαφος.

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ Κ.Ε.Κ. ΣΤΟ F.I.R. ΑΘΗΝΩΝ

ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ : 4 (3×2 F-16, 1×2 F-4)

ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ : 3 (2 UAV, 1 CN-235)

ΣΥΝΟΛΟ Α/Φ : 11

ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ : 2

ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ : 8

ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ : 41 (5 από το UAV, 36 από τα μαχητικά)

ΕΜΠΛΟΚΕΣ : 2

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΕΡΙΟΧΗ : Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.