ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κούρδοι του ΡΚΚ επιτέθηκαν σε τουρκική βάση στο βόρειο Ιράκ – Σφοδρή σύγκρουση

Σε στρατηγικό σημείο της Ανατολικής Τουρκίας

Κούρδοι του ΡΚΚ επιτέθηκαν σε τουρκική βάση στο βόρειο Ιράκ – Σφοδρή σύγκρουση

Μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος -PKK επιτέθηκαν σε τουρκική στρατιωτική βάση στη γεωργική περιοχή της υποπεριφέρειας Κάνι Μάσι της περιοχής Αμέντι του Ντουχόκ. 

Οι Τούρκοι στρατιώτες απάντησαν και ακολούθησε σφοδρή σύγκρουση, αναφέρει  δημοσίευμα του Ερμπίλ.

Πιστεύετε ότι οι κυβερνήσεις της ΝΔ από το 2019 πέτυχαν ή απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές;

  • Πέτυχαν (5%, 697 Votes)
  • Απέτυχαν (90%, 13.876 Votes)
  • Μέτρια αποτελέσματα (4%, 690 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 117 Votes)

Σύνολο ψήφων: 15.380

Loading ... Loading ...

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από πηγές ασφαλείας στο Κάνι Μάσι, μέλη του PKK άνοιξαν πυρ με εκτοξευτές ρουκετών και βαρύ οπλισμό σε στρατιωτικό σημείο που ανήκει στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην υποπεριφέρεια Κάνι Μάσι της συνοικίας Αμέντι του Ντουχόκ.

Μετά την απάντηση των Τούρκων στρατιωτών στην επίθεση, σημειώθηκαν σφοδρές συγκρούσεις για περίπου μισή ώρα.

Πηγές ασφαλείας δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν ότι υπάρχουν θύματα στις συγκρούσεις.

Δεν έχει γίνει ακόμη δήλωση από πηγές του τουρκικού στρατού και του PKK σχετικά με τη σύγκρουση.

Το σημαντικό στρατιωτικό σημείο που χαρακτηρίζεται ‘στρατηγικό’  από τον τουρκικό στρατό, στην αγροτική περιοχή της Κάνι Μάσι, που δημιουργήθηκε πριν από 2 χρόνια, γίνεται συχνά στόχος μελών του PKK.

Από την άλλη, μετά τη σύγκρουση, εκδηλώθηκε φωτιά στο όρος Barox  η οποία επεκτάθηκε σε μεγάλη έκταση. Λόγω των συμπλοκών, οι πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει ακόμη να φτάσουν στην περιοχή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκφράζεται φόβος ότι αν δεν παρέμβει η πυροσβεστική, η φωτιά που ξέσπασε σε δάσος και απότομες εκτάσεις, θα επεκταθεί στους οικισμούς και θα αποτελέσει κίνδυνο για τους αμάχους που ζουν στην περιοχή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.