ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με εξπρές διαδικασίες προχωρούν οι ΗΠΑ την πώληση των 40 F-16 Block 70 και τον εκσυγχρονισμό 80 στη Τουρκία

Εστάλη επιστολή από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στη Κογκρέσο

Με εξπρές διαδικασίες προχωρούν οι ΗΠΑ την πώληση των 40 F-16 Block 70 και τον εκσυγχρονισμό 80 στη Τουρκία

«H κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει ότι, μια πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα ήταν σύμφωνη με τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και θα εξυπηρετούσε επίσης, τη μακροπρόθεσμη ενότητα του ΝΑΤΟ», ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε επιστολή προς το Κογκρέσο

Σε επιστολή προς το Κογκρέσο, η αμερικανική κυβέρνηση τόνισε ότι, η προτεινόμενη πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα ενισχύσει τα συμφέροντα ασφαλείας τόσο των ΗΠΑ όσο και του ΝΑΤΟ, ειδικά υπό το φως της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Star αναφέρει:  «Έως ότου το National Combat Fighter (MMU/TF-X) γίνει επιχειρησιακό θα στηριχθούμε στα 120 αεροσκάφη F-16 Block 70» και συνεχίζει.

Τα πολεμικά αεροσκάφη F-16, αποτελούν την κύρια δύναμη κρούσης της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας. Μεταξύ 1987 και 1999, παραδόθηκαν στην Τουρκική Πολεμική Αεροπορία 44 F-16 Block 30, 116 F-16 Block 40 και 80 F-16 Block 50, που κατασκευάστηκαν κυρίως στην Τουρκία.

Έτσι, στο απόθεμα συμπεριλήφθηκαν 240 αεροσκάφη F-16. Μετά τη διακοπή της παραγωγής στην Τουρκία το 1999, αγοράστηκαν 30 αεροσκάφη διαμόρφωσης F-16 Block 50+. Έτσι, ο αριθμός των αεροσκαφών της σειράς F-16 που περιλαμβάνονται στο απόθεμα αυξήθηκε σε 270.

Τα επίπεδα μπλοκ των μαχητικών F-16 αντιπροσωπεύουν διαφορετικά επίπεδα τεχνολογίας. Η Τουρκία πραγματοποίησε επίσης, τον εκσυγχρονισμό 165 μαχητικών αεροσκαφών F-16 στο απόθεμα τη δεκαετία του 2000.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεδομένου ότι, τα επίσημα στοιχεία δεν αποκαλύφθηκαν, ο αριθμός των F-16 στην απογραφή σήμερα εκτιμάται ότι είναι περίπου 245, καθώς υπάρχουν και εκείνα που έμειναν καθηλωμένα  λόγω ατυχήματος και άλλων λόγων. Η Τουρκία διαθέτει επίσης, πάνω από 30 εκσυγχρονισμένα μαχητικά αεροσκάφη F-4 2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.