ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μετά τον κινητήρα και κιβώτιο μετάδοσης από την Κορέα για το τουρκικό ALTAY – Υπογράφηκε η σύμβαση

Ένα βήμα πιο κοντά στην μαζική παραγωγή

Μετά τον κινητήρα και κιβώτιο μετάδοσης από την Κορέα για το τουρκικό ALTAY – Υπογράφηκε η σύμβαση

«Υπάρχουν καλά νέα για το εγχώριο ALTAY  το κύριο άρμα μάχης της Τουρκίας, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μαζική παραγωγή το 2025», γράφουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το  άρμα μάχης ALTAY, το οποίο δεν κατάφερε να μπει σε μαζική παραγωγή από το 2018 λόγω του εμπάργκο του γερμανικού ομίλου που κατασκευάζει κινητήρες και κιβώτια ταχυτήτων, ετοιμάζεται να ξεκινήσει δοκιμές πεδίου με έναν  κατασκευαστικό όμιλο της Νότιας Κορέας.

 Συγκεκριμένα, υπεγράφη σύμβαση μεταξύ της νοτιοκορεατικής εταιρείας SNT Heavy Industries και της BMC για την προμήθεια αυτόματου κιβωτίου 1500 HP που θα χρησιμοποιηθεί στο ALTAY Tank.

Η SNT Heavy Industries ανακοίνωσε στις 30 Ιανουαρίου 2023 ότι υπεγράφη σύμβαση με την τουρκική BMC για την εξαγωγή ενός αυτόματου κιβωτίου 1500 ίππων που θα τοποθετηθεί στο ALTAY. Η αξία της εν λόγω σύμβασης ανακοινώθηκε στα 200 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι παραδόσεις θα συνεχιστούν μεταξύ 2023 και 2027.

Σύμφωνα με  το SavunmaSanayiST.com. το συμβόλαιο περιλαμβάνει και καταρχήν αξία 130,9 εκατ. ευρώ για τα έτη 2028-2030.

Όπως σημειώνει η tgrthaber.com.tr, λόγω του γερμανικού εμπάργκο, ο κορεατικός όμιλος ισχύος που αποτελείται από έναν κινητήρα ντίζελ παραγωγής Hyundai Doosan DV27K και μετάδοση SNT Dynamics παραγωγής EST15K θα χρησιμοποιηθεί στο ALTAY Tank.

Δύο άρματα μάχης ALTAY, που προγραμματίζεται να παραδοθούν τον Μάιο του τρέχοντος έτους, θα χρησιμοποιηθούν επίσης στις δοκιμές που θα πραγματοποιηθούν με αυτές τις ομάδες ισχύος.

Οι επιτόπιες δοκιμές αναμένεται να συνεχιστούν έως το 2025, τόσο από τις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις όσο και από αναδόχους εταιρείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.