ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Νέες εκδόσεις «ειδικών διαμορφώσεων» του πυραύλου Tayfun ετοιμάζει η τουρκική βιομηχανία

Ήδη σε μαζική παραγωγή για τον τουρκικό στρατό

Νέες εκδόσεις «ειδικών διαμορφώσεων» του πυραύλου Tayfun ετοιμάζει η τουρκική βιομηχανία

Νέες πληροφορίες έγιναν γνωστές αναφορικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης και μαζικής παραγωγής των τουρκικών βαλλιστικών πυραύλων τύπου Tayfun, μετά από δηλώσεις που έκανε ο διευθυντής της κατασκευάστριας Roketsan, Μουράτ Ικιντζί, τις οποίες μετέδωσαν τα τουρκικά αμυντικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αποκάλυψε ο υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος, η εταιρεία Roketsan εργάζεται επί του παρόντος πάνω στις μελέτες ανάπτυξης των βαλλιστικών πυραύλων, την ίδια στιγμή που η μαζική παραγωγή τους  συνεχίζεται προκειμένου να παραδοθούν στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, ενώ υπογράμμισε ότι θα κατασκευαστούν ειδικές διαμορφώσεις των Tayfun.

Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά ότι το πρόγραμμα ανάπτυξης των Tayfun αντιπροσωπεύει το επίπεδο που έχει φτάσει η τουρκική αμυντική βιομηχανία στην πυραυλική τεχνολογία που διαθέτει για να προσφέρει στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας την ικανότητα επίθεσης και αποτελεσματικού πλήγματος σε βάθος (deep attack and deep strike capability).

Έπειτα, ο Γενικός Διευθυντής της Roketsan διευκρίνισε ότι θα υπάρχουν διαφορετικές παραλλαγές των βαλλιστικών πυραύλων τύπου Tayfun, οι οποίοι θα αποτελούν το στρατηγικό όπλο των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων και θα εξυπηρετεί τις επιχειρησιακές ανάγκες τους ως μια «οικογένεια» πυραυλικών συστημάτων με ποικιλομορφία στις δυνατότητες και τις πολεμικές κεφαλές, με τις οποίες θα εξοπλίζονται.

Ο Μουράτ Ικιντζί εξήγησε ότι οι τακτικοί βαλλιστικοί πύραυλοι έχουν εμβέλεια έως 300 χιλιόμετρα ενώ οι βαλλιστικοί πύραυλοι μικρής εμβέλειας έχουν βεληνεκές από 300 έως 1.000 χιλιόμετρα και οι Tayfun όχι μόνο εντάσσονται στην δεύτερη κατηγορία, αλλά μάλιστα είναι τα πρώτα πυραυλικά συστήματα τέτοιου είδους που θα διαθέτουν οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στο οπλοστάσιό τους.

Τέλος, πρόσθεσε ότι μετά τους Tayfun, η Τουρκία θα ξεκινήσει το πρόγραμμα ανάπτυξης των βαλλιστικών πυραύλων μέσης εμβέλειας τύπου CENK, με βεληνεκές άνω των 1.000 χιλιομέτρων, που θα έχουν ως στόχο εχθρικές στρατηγικές υποδομές και εγκαταστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.