Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών

Δεν αποκάλυψε πόσο θα διαρκέσει

Ο Ρ.Τ.Ερντογάν ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών, χωρίς να αποκαλύπτει για πόσο χρονικό διάστημα ισχύει η παράταση.

Η συμφωνία, που επιτρέπει την εξαγωγή σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, επρόκειτο να λήξει το Σάββατο, ωστόσο, παρατάθηκε.

«Η συμφωνία για το πέρασμα σιτηρών επρόκειτο να λήξει σήμερα. Ως αποτέλεσμα των συνομιλιών μας με τις δύο πλευρές, εξασφαλίσαμε παράταση της συμφωνίας αυτής», δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του, σύμφωνα με το Reuters.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία είχε προηγουμένως ζητήσει την ανανέωση της συμφωνίας μόνο για 60 ημέρες, δηλαδή για το ήμισυ της διάρκειας της προηγούμενης περιόδου ανανέωσης, ενώ η Ουκρανία επέμενε σε 120 ημέρες.

Κίεβο: Το ευχαριστώ για την συμφωνία για τα σιτηρά

Σύμφωνα με το AFP, το Κίεβο ευχαρίστησε τον ΟΗΕ και την Τουρκία για την τήρηση των συμφωνιών για τα σιτηρά.

Ενώ οι σοδειές της Ουκρανίας έχουν πληγεί από τον πόλεμο, η χώρα εξακολουθεί να είναι ένα σημαντικός παίκτης στον τομέα της γεωργίας και κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων στην αποστολή βασικών προϊόντων παγκοσμίως, από ηλιέλαιο μέχρι σιτάρι και καλαμπόκι, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι σημαντικές ποσότητες που εξάγονται μέσω του διαδρόμου σιτηρών είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουν στην αποτροπή της επιδείνωσης της παγκόσμιας κρίσης και στη μείωση της πίεσης στον πληθωρισμό. Παρόλα αυτά, οι τιμές παραμένουν υψηλές σε πολλά έθνη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.