Ρωσικές πηγές: Ο οργή του Β.Πούτιν για τον Κ.Μητσοτάκη φέρνει «κολασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα» (upd)

Την τιμωρία προσωπικά του Κ.Μητσοτάκη επιζητεί πλέον ο Β.Πούτιν αλλά... θα την πληρώσουμε όλοι

Ρωσικές πηγές: Ο οργή του Β.Πούτιν για τον Κ.Μητσοτάκη φέρνει «κολασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα» (upd)

Κλίμα οργής επικρατεί εδώ και δύο μήνες στο Κρεμλίνο για τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη λόγω των πεπραγμένων του στο ουκρανικό και γενικά της αποστολής ελληνικών όπλων τα οποία σε πολλές περιπτώσεις βρέθηκαν στα χέρια Ουκρανών νεοναζί, ειδικά τα φορητά αντιαρματικά RPG-18.

Προσωπικά ο Β.Πούτιν θέλει να «τιμωρήσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί έδωσε όπλα που σκότωσαν Ρώσους στρατιώτες.

Συμφωνείτε με την θέση που εξέφρασε ο Κ.Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Κογκρέσο ότι η Μαριούπολη είναι το «νέο Μεσολόγγι»;

  • Όχι (93%, 30.383 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 338 Votes)
  • Ναι (4%, 1.278 Votes)
  • Ίσως ναι (1%, 303 Votes)
  • Δεν γνωρίζω/Δεν απαντώ (1%, 266 Votes)

Σύνολο ψήφων: 32.568

Loading ... Loading ...

Βέβαια, μπορεί να ήταν ένα κλάσμα από τα όπλα που έδωσαν οι χώρες του ΝΑΤΟ στο καθεστώς Ζελένσκι του Κιέβου αλλά όπως σημείωνε πηγή του Κρεμλίνου «ο Μητσοτάκης και οι επιχειρηματικοί του φίλοι χρωστούν πολλά στη Ρωσία και μας πρόδωσαν. Θα υπάρξει απάντηση».

Τα αισθήματα του Β.Πούτιν κατά του Κ.Μητσοτάκη ξεπερνούν κατά πολύ τα «συνήθη» συναισθήματα του Ρώσου προέδρου για τους Έλληνες ηγέτες.

Αν, αναφέρουν πηγές της Μόσχας στο defencenet.ru, θεωρούσε τον Γ.Α.Παπανδρέου «ανόητο», τον Α.Σαμαρά «εξαρτημένο» και «άοσμο» και τον Α.Τσίπρα «συμπαθή αλλά άτολμο», με τον Κ.Μητσοτάκη έχει οργιστεί πραγματικά.

Και φρόντισε να του το κοινοποιήσει από διάφορους διαύλους

Τυχαίες οι επισκέψεις του στον Κάρολο της Αγγλίας; Ή το εσπευσμένο ταξίδι στις ΗΠΑ. Ο Κ.Μητσοτάκης δεν ξέρει, αλλά υποψιάζεται τι σημαίνει «οργή Β.Πούτιν». Και ανησυχεί. Θεωρεί ότι μπορεί να σωθεί.

Αλλά στην Μόσχα ήδη κάποιοι μιλάνε για καλοκαίρι-κόλαση στην Ελλάδα, χωρίς να προσδιορίζουν τι ακριβώς εννοούν.

Η πρώτη απάντηση του Β.Πούτιν είναι ότι δέχτηκε εν μέσω πολέμου να επισκεφτεί ο ίδιος την Τουρκία για να δηλώσει τη στήριξή του στον Ρ.Τ.Ερντογάν σε όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Το πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να κάνει την Ρωσία εχθρό της Ελλάδας και να κάνει συμμάχους τη Ρωσία με την Τουρκία και ταυτόχρονα οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να θεωρούν πολύτιμο σύμμαχο την Άγκυρα είναι κάτι που θα διδάσκεται στο μέλλον στο μάθημα της πολιτικής ιστορίας.

«Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Ρώσο ομόλογό του σε επιχειρηματική συνάντηση», γράφει η εφημερίδα Yeni Şafak, σε μία είδηση που μετέδωσε το Ria Novosti.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αύριο Τετάρτη (18/5) αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ θα φτάσει στην Άγκυρα για συνομιλίες με εκπροσώπους της τουρκικής οικονομίας.

«Ο πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά, στην Τουρκία για μια επιχειρηματική συνάντηση υψηλού επιπέδου. Από αυτή την άποψη, ο Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία τις επόμενες ημέρες», αναφέρεται.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.