ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν άρον-άρον βάση ελικοπτέρων στη Συρία λόγω της τουρκικής εισβολής

Καμία παρέμβαση πέραν των λεκτικών από μέρους της Δύσης

Οι Αμερικανοί εγκαταλείπουν άρον-άρον βάση ελικοπτέρων στη Συρία λόγω της τουρκικής εισβολής

Συριακές πηγές ανέφεραν ότι οι Αμερικανοί και σύμμαχοί τους αποχώρησαν από τη βάση ελικοπτέρων «Lafarge» κοντά στο χωριό Χιράμπ Ασάκ στην ανατολική επαρχία του Χαλεπίου, λόγω επικείμενης τουρκικής εισβολής.

Συμφωνείτε με την απόσυρση των τεθωρακισμένων ΤΟΜΑ ΒΜΡ-1 από τα νησιά του Αιγαίου και την εκχώρησή τους στην Ουκρανία;

  • Ναι (8%, 2.122 Votes)
  • Ίσως ναι (2%, 458 Votes)
  • Όχι (88%, 24.134 Votes)
  • Ίσως όχι (1%, 302 Votes)
  • Δεν ξέρω/Δεν απαντώ (1%, 270 Votes)

Σύνολο ψήφων: 27.286

Loading ... Loading ...

Έτσι για ακόμα μια φορά η Δύση αφήνει ελεύθερο το πεδίο στις επεκτατικές διαθέσεις της Άγκυρας.

Η αποχώρηση ήρθε λίγες μέρες αφότου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι θα ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση βάθους 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, μηχανήματα εκσκαφέων και μπουλντόζες πραγματοποιούσαν εντατικές επιχειρήσεις γεώτρησης στην περιοχή Χιράμπ Ασάκ και ότι στο Άιν αλ Αραμπ (Κομπάνι), τέσσερα οχήματα του Διεθνούς Συνασπισμού έφθασαν στην περιοχή γεώτρησης στις 15 Μαΐου.

Δεν έγιναν σαφείς οι λόγοι για τις ανασκαφικές επιχειρήσεις, αν ήταν μέρος των ενισχύσεων του συνασπισμού ή σχέδιο κατασκευής αεροδρομίου, βάσης ή άλλου είδους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η περιοχή Χιράμπ Ασάκ φιλοξενούσε μια στρατιωτική βάση ελικοπτέρων του Διεθνούς Συνασπισμού πριν αποσυρθεί από αυτήν μετά τη στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας «Πηγή Ειρήνης» το 2019.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτή η βάση του Συνασπισμού «Lafarge», ήταν παλαιότερα ένα εργοστάσιο τσιμέντου, ανατολικά του Άιν αλ Αραμπ (Κομπάνι), και τα αμερικανικά ελικόπτερα ξεκίνησαν να «σκοτώσουν τον αλ Μπαγκντάντι» στο Ιντλίμπ αυτόν τον Φεβρουάριο, αφού προσγειώθηκαν εκεί από το Ιράκ και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Ιντλίμπ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.