ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Εμείς δεν θα επιβάλουμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Ας παγώσουν οι Ευρωπαίοι»

«Η θέση της Τουρκίας για τους S-400 δεν αλλάζει» τόνισε ο Ρ.Τ.Ερντογάν

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Εμείς δεν θα επιβάλουμε κυρώσεις κατά της Ρωσίας – Ας παγώσουν οι Ευρωπαίοι»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τόνισε ότι δεν πρόκειται να να αποφασίσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας, διότι η χώρα του χρειάζεται το φυσικό αέριο.

Την ώρα που η ΕΕ και οι ΗΠΑ έφτασαν σε συμφωνία για αμερικανικού LNG, το οποίο όμως έχει περίπου εξαπλάσια τιμή από το ρωσικό φυσικό αέριο ο Τούρκος πρόεδρος τόνιζε «δεν μπορούμε να αφήσουμε τους πολίτες μας να παγώσουν».

Άλλωστε, όπως είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ευρώπη ήδη πληρώνει τις κυρώσεις που επέβαλε στη Ρωσία, με τον Γάλλο πρόεδρο Εμάνουελ Μακρόν να μιλά μέχρι και για λοιμό που θα έρθει τους επόμενους μήνες.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ακόμα ότι θα μιλήσει με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Ρωσίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Βλαντίμιρ Πούτιν, αντίστοιχα, τις επόμενες ημέρες.

Μάλιστα, ο Ερντογάν επισήμανε ότι υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού στα τέσσερα από τα έξι ζητήματα που βάζει η Ρωσία, με τις διαφορές σε σχέση με τα εδάφη να παραμένουν. Σε σχέση με την τοποθέτηση του Ζελένσκι ότι χρειάζεται δημοψήφισμα για να γίνουν οι όποιες παραχωρήσεις, ο Τούρκος πρόεδρος σχολίασε ότι αυτό ήταν κίνηση μιας «έξυπνης ηγεσίας».

Ανοιχτές οι πόρτες μας στις εταιρείες που φεύγουν από τη Ρωσία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι οι «πόρτες μας είναι ανοιχτές για τις εταιρείες που φεύγουν από τη Ρωσία». Επισήμανε, επίσης, ότι η Τουρκία λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να έχει τρόφιμα και ότι δεν θα υπάρχει πρόβλημα με τη διάθεσή τους τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού αν και ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται.

Για τα F-16 και τους S-400

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος ότι η θέση της χώρας του σε σχέση με τους ρωσικούς S-400 δεν έχει έχει αλλάξει αφού αυτή η συμφωνία έχει γίνει πράξη, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει επαφή με τις ΗΠΑ για νέα F-16.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.