ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ρ.Τ.Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του «Καβαλιέρε» – «Με τον Σ.Μπερλουσκόνι είχαμε φιλικές και ειλικρινείς σχέσεις»

«Κατά τη διάρκεια του καθήκοντός του, πάντα στήριξε τη χώρα μας στη διαδικασία ένταξής μας στην ΕΕ»

Ρ.Τ.Ερντογάν έπλεξε το εγκώμιο του «Καβαλιέρε» – «Με τον Σ.Μπερλουσκόνι είχαμε φιλικές και ειλικρινείς σχέσεις»

Το εγκώμιο του αποθανόντα πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών, στις 12 Ιουνίου, έπλεξε ο πρόεδρος Ερντογάν σε προσωπικό άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.

Πιο συγκεκριμένα ο τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στην απαγόρευση να ασκήσει πολιτική που του επέβαλε τουρκικό δικαστήριο εξ αιτίας ενός ποιήματος που απήγγειλε. Το δικαίωμά του να ασχοληθεί με την πολιτική εμποδίστηκε παράνομα, ανέφερε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι ο Μπερλουσκόνι ήταν ο πρώτος παγκόσμιος ηγέτης που εξέφρασε αντίρρηση για αυτό.

«Ο φίλος μου ο Μπερλουσκόνι τηλεφώνησε και μας συνεχάρη για τη νίκη μας στις εκλογές. Είπε ότι η πολιτική μου απαγόρευση ήταν απαράδεκτη και με κάλεσε στη χώρα του. Συναντηθήκαμε με τον κ. Μπερλουσκόνι στη Ρώμη και είχαμε μια περιεκτική συζήτηση για τις σχέσεις Τουρκίας-Ιταλίας και θέματα ΕΕ. Ο φίλος μου ο Μπερλουσκόνι είπε: “Τώρα είσαι στο σπίτι του καλύτερου φίλου σου στην Ευρώπη. Θα καλέσω τους φίλους μου πρωθυπουργούς στην ΕΕ και θα ενεργήσω ως δικηγόρος σας”», θυμήθηκε ο Ερντογάν.

«Κατά τη διάρκεια του καθήκοντός του, πάντα στήριξε τη χώρα μας στη διαδικασία ένταξής μας στην ΕΕ», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν είπε ότι είχε «καρποφόρες, ειλικρινείς και φιλικές σχέσεις» με τον Μπερλουσκόνι κατά τη διάρκεια της θητείας τους ως πρωθυπουργοι και οι δύο των αντίστοιχων χωρών τους.

Είπε ότι ο Μπερλουσκόνι ήταν επίσης ένας πολιτικός που αγαπούσε και σεβόταν το τουρκικό έθνος και έδωσε μεγάλη αξία στην Τουρκία.

«Πιστεύω ότι ο Μπερλουσκόνι, ο οποίος κυριάρχησε στην ιταλική πολιτική για πολλά χρόνια, άφησε ένα ανεξίτηλο σημάδι πίσω του. Όταν άκουσα την είδηση ​​του θανάτου του αγαπημένου μου φίλου Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τον οποίο συνεργαστήκαμε για πολλά χρόνια, ένιωσα μεγάλη θλίψη», είπε ο Ερντογάν.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα τον θυμόμαστε πάντα ως αληθινό φίλο με τις όμορφες αναμνήσεις που άφησε πίσω του. Συμμερίζομαι εγκάρδια τον πόνο της οικογένειας και των αγαπημένων του κ. Μπερλουσκόνι και μεταφέρω τα συλλυπητήριά μου στον ιταλικό λαό εκ μέρους της χώρας και του έθνους μου», κατέληξε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.