ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν έχει προβλήματα με τους γείτονές της που δεν μπορούν να επιλυθούν»

Επισήμανε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει μια ζώνη ειρήνης, σταθερότητας, ευημερίας γύρω από την χώρα

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Η Τουρκία δεν έχει προβλήματα με τους γείτονές της που δεν μπορούν να επιλυθούν»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 14η Διάσκεψη των Τούρκων Πρέσβεων, εξήρε την θέση της χώρας του στη διεθνή σκηνή και τον ρόλο της διπλωματίας στις διακρατικές σχέσεις.

«Η Τουρκία έχει γίνει σημαντικός παίκτης σε πολλά κρίσιμα ζητήματα που έχουν αφήσει ‘σημάδι’ στις διεθνείς σχέσεις τα τελευταία χρόνια», είπε ο Ερντογάν.

«Η Τουρκία δεν έχει προβλήματα με κανέναν που δεν μπορεί να επιλυθεί, ειδικά με τους γείτονές της», ενώ πρόσθεσε ότι θέλει να αυξήσει τον αριθμό των «φίλων της».

Σημείωσε πως στόχος του είναι να δημιουργήσει μια ζώνη ειρήνης, σταθερότητας, ευημερίας γύρω από την χώρα, προσθέτοντας ότι ο διάλογος, η διπλωματία θα είναι «τα πιο σημαντικά εργαλεία» για να το πετύχει.

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Άγκυρα έχει παίξει ρόλο «κλειδί» για τη διευθέτηση της κρίσης ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, ενώ επανέλαβε πως θα κάνει ότι μπορεί για την επανέναρξη της συμφωνίας για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν έχει δηλώσει πως ελπίζει να υποδεχθεί τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν στην Άγκυρα τον Αύγουστο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.