Ρ.Τ.Ερντογάν: «Να σταματήσει η Σουηδία να συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις»

Ο Τούρκος πρόεδρος επιμένει να προβάλλει αντιρρήσεις στο θέμα ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Να σταματήσει η Σουηδία να συνεργάζεται με τρομοκρατικές οργανώσεις»

Στο ίδιο μοτίβο δηλώσεων εξακολουθεί να κινείται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος εγείρει αντιρρήσεις για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Λίγες ώρες αφότου υποστήριξε ότι Ελσίνκι και Στοκχόλμη συνεργάζονται με οργανώσεις που τελούν υπό τον έλεγχο του «τρομοκρατικού PKK», κάλεσε – σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας – τη Σουηδή πρωθυπουργό να σταματήσει την υποστήριξη σε τρομοκρατικές ομάδες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από ένα 24ωρο η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας είχε τοποθετηθεί κατά της «παραπληροφόρησης» σχετικά με τη Σουηδία και το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

«Λόγω της ευρέως διαδεδομένης παραπληρoφόρησης για τη Σουηδία και το PKK, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε ότι η σουηδική κυβέρνηση του Ούλοφ Πάλμε ήταν η πρώτη μετά την Τουρκία που κατέταξε το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση ήδη από το 1984», είχε γράψει στο Twitter η υπουργός Εξωτερικών Αν Λίντε.

Πάντως, η προκλητική ρητορική του Τούρκου προέδρου φάνηκε και κατά τις συνομιλίες με τον Βρετανό πρωθυπουργό. «Οι σχέσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας με πρόσωπα και οργανισμούς που λειτουργούν κάτω από τον έλεγχο της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG/PKK αποτελούν το βασικό πρόβλημα για την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ» δήλωσε ο Ερντογάν κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζόνσον.

Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι Σουηδία και Φινλανδία θα πρέπει να δώσουν απαντήσεις στις τουρκικές ανησυχίες και να στηρίξουν τις αρχές του ΝΑΤΟ.

Στις συνομιλίες τέθηκαν επί τάπητος και οι εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.