ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Το εθνικό μαχητικό KAAN θα πετάξει το 2023 – Σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι δοκιμές του Kizilelma»

Μίλησε για τους εθνικούς εξοπλισμούς

Ρ.Τ.Ερντογάν: «Το εθνικό μαχητικό KAAN θα πετάξει το 2023 – Σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι δοκιμές του Kizilelma»

Με αφορμή την «Ημέρα Νίκης» και την «Ημέρα Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων», ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβγαλε έναν «πανηγυρικό» λόγο, στην τελετή παραλαβής διπλωμάτων της Στρατιωτικής Ακαδημίας Άμυνας της χώρας.

Στις δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε τον ρόλο του Μουσταφά Κεμάλ «Ατατούρκ» στην διαμόρφωση της σύγχρονης ιστορίας της Τουρκίας, αλλά και τον ρόλο του τουρκικού στρατού στην ασφάλεια και ευημερία του κράτους.

«Με τα νέα βήματα που θα κάνουμε την επόμενη περίοδο, θα ενισχύσουμε τη δύναμη της χώρας μας και θα την ανεβάσουμε πάνω από το επίπεδο των σύγχρονων πολιτισμών», είπε ο Ερντογάν.

Παράλληλα, τόνισε την πρόοδο που έχει κάνει η τουρκική αμυντική βιομηχανία στην ανάπτυξη εθνικών εξοπλισμών.

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος KAAN θα πετάξει πριν το τέλος του 2023, ενώ πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και η πρώτη δοκιμή του συστήματος αεράμυνας SIPER.

Στρατιωτική παρέλαση στην Κωνσταντινούπολη

«Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα φτάσουμε στο σημείο να πουλάμε συστήματα αεράμυνας σε όσους δεν μας δίνουν σύστημα αεράμυνας, επικαλούμενοι αβάσιμες δικαιολογίες, είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, δήλωσε πως σύντομα θα ολοκληρωθούν και οι δοκιμές του μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους Kizilelma που αναπτύσσει η Τουρκία, «και θα ενταχθεί σε υπηρεσία με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας».

Όσον αφορά τις διεθνείς σχέσεις της χώρας, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία «εργάζεται σκληρά για να αυξήσει τους φίλους της και να μειώσει του εχθρούς της», ενώ θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της με τις χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Σήμερα, είναι αποδεκτό από όλους πόσο απαραίτητο είναι να έχουμε έναν ισχυρό και σύγχρονο στρατό με υψηλή αποτρεπτική ικανότητα. Γνωρίζουμε πολύ καλά από τις πικρές εμπειρίες μας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ισχυρή Τουρκία χωρίς ισχυρό στρατό», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.