ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκε κάτω από τα ερείπια μετά από 32 ώρες – Επέζησε τρώγοντας… 12 ελιές (βίντεο)

Όταν ξεκίνησε ο σεισμός, ο Εργκίτ βρήκε καταφύγιο κάτω από ένα τραπέζι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε

Σεισμός στην Τουρκία: Ανασύρθηκε κάτω από τα ερείπια μετά από 32 ώρες – Επέζησε τρώγοντας… 12 ελιές (βίντεο)

Ο Yuksel Ergit είναι 32 ετών και λέει ότι στις 7 Φεβρουαρίου γεννήθηκε ξανά. Ανασύρθηκε από κάτω από τα ερείπια μετά από 32 ώρες, κατά τις οποίες επικοινωνούσε συνεχώς με τους διασώστες, αλλά και με τους ανθρώπους στην ίδια κατάσταση με αυτόν.

«Έπεσα από δύο ορόφους μαζί με το δωμάτιο που ήμουν», είπε ο άνδρας όταν τον έφεραν στο φως. Προσπαθώντας να πάρει λίγο αέρα, έσπασε μερικά τούβλα με τον αγκώνα του και βρήκε ένα σακουλάκι με ελιές. Υπήρχαν 12 ελιές που έτρωγε μία κάθε δύο ώρες ενώ περίμενε να σωθεί, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu .

Ο Εργκίτ, 32 ετών, ο οποίος τώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Bilkent City Hospital της Άγκυρας αφού ανασύρθηκε από τα ερείπια στο Χατάι, είπε στους δημοσιογράφους τι βίωσε κατά τη διάρκεια του σεισμού.

Πριν από το σεισμό εργαζόταν σε ιδιωτική εταιρεία στην Άγκυρα και είχε έρθει στο Χατάι για εργασιακά θέματα. Όταν ξεκίνησε ο σεισμός, ο Εργκίτ βρήκε καταφύγιο κάτω από ένα τραπέζι στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε.

«Έπεσα δύο ορόφους από το δωμάτιο που ήμουν. Είχα το σιδερένιο κομμάτι του τραπεζιού στο χέρι μου, μια καρέκλα από πάνω μου και τους σωρούς από σίδερο. Ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που έζησα έναν τέτοιο σεισμό», είπε ο Yuksel Ergit.

Είπε ότι επικοινωνούσε όλη την ώρα με ανθρώπους σαν τον ίδιο κάτω από τα ερείπια. Ωστόσο, ο Yuksel Ergit λέει ότι ζούσε με την ελπίδα ότι θα σωθεί όλη την ώρα. «Κάποιος θα έρθει να μας σώσει», λέει, όπως είπε κάποτε στους ανθρώπους που ήταν επίσης εγκλωβισμένοι κάτω από τα ερείπια.

Ο Εργκίτ είπε ότι ανασύρθηκε από το τσιμέντο του ξενοδοχείου με τη βοήθεια του πατέρα του, των συναδέλφων του και ανθρώπων από μη κυβερνητικές οργανώσεις που ήρθαν από την Άγκυρα.

«Δεν ήξερα αν ήταν μέρα ή νύχτα. Ήταν σαν να ήμουν εκεί για 10 μέρες. Υπήρχαν συνεχείς μετασεισμοί όταν ήμουν κάτω από τα ερείπια. Προσπαθούσα να σπάσω με τον αγκώνα μου τα τούβλα που μου είχαν πέσει για να νιώσω αέρα. Καθώς έσπασα τα τούβλα βρήκα μια τσάντα. Ήταν 12 ελιές. 32 ώρες αργότερα ανασύρθηκα από τα συντρίμμια», εξιστόρησε την εμπειρία του ο Yuksel Ergit.

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο Χατάι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Bilkent City στην Άγκυρα.

«Δεν μπορώ να κουνήσω τα πόδια μου τώρα, αλλά ελπίζω ότι θα βελτιωθούν με τη θεραπεία εδώ. Είμαι ευγνώμων στον Θεό. Παρακαλώ μην χάνετε την ελπίδα», είπε. «Αυτό είναι ένα θαύμα. Ο Θεός μου έδωσε τον γιο μου για δεύτερη φορά. Μια φορά στη γέννησή του και τη δεύτερη φορά τώρα», είπε ο Şükrü Ergit, ο πατέρας του Yuksel Ergit.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.