ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δίνει €494 στους σεισμόπληκτους

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε σήμερα για πρώτη φορά στα ερείπια του Καχραμάνμαρας

Σεισμός στην Τουρκία: Ο Ρ.Τ.Ερντογάν δίνει €494 στους σεισμόπληκτους

Μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότρους από 11.700 ανθρώπους η Τουρκία βρίσκεται μπροστά σε μια καταστροφή μυθικών διαστάσεων, ανθρωπιστική και οικονομική.

Και όλα αυτά, την ώρα που η χώρα έμπαινε σε προεκλογικούς ρυθμούς, ενόψει των εκλογών που είχε ανακοινώσει ο Ταγίπ Ερντογάν για τις 14 Μαΐου.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε σήμερα για πρώτη φορά στα ερείπια του Καχραμάνμαρας στη νότια Τουρκία.

Εκεί, απευθυνόμενος σε απελπισμένους πολίτες, οι οποίοι θρηνουν για τις απώλειες των δικών τους ανθρώπων και έμειναν, ξαφνικά, χωρίς στέγη μέσα στο ψύχος, είχε απολογητικό τόνο, παραδεχόμενος μεν ότι υπήρξαν προβλήματα στην αρχική ανταπόκριση στον φονικό σεισμό, ωστόσο οι επιχειρήσεις, σταδιακά, βελτιώνονται.

Δεν έμεινε όμως εκεί, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την παροχή ενός έκτακτου βοηθήματος 494 ευρώ ανά οικογένεια σεισμόπληκτων.

«Θέλουμε να ανακουφίσουμε τα προβλήματά τους κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου», είπε, επιδιώκοντας, προφανώς, να «μετρήσει» τις αντιδράσεις του κόσμου και να σκεφτεί την επόμενη κίνηση, ως προς τις εκλογές, μετά την κήρυξη των 10 επαρχιών σε τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Βάσει συντάγματος, έχει το δικαίωμα, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, να παρατείνει τις εκλογές για έξι μήνες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.