ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Ρ.Τ.Ερντογάν για σεισμό: «Στους 3.549 οι νεκροί μόνο στην Τουρκία – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 10 περιοχές»

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές όχι μόνο στην ιστορία της αλλά και στον κόσμο»

Ρ.Τ.Ερντογάν για σεισμό: «Στους 3.549 οι νεκροί μόνο στην Τουρκία – Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης 10 περιοχές»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ένα 24ωρο μετά το φονικό «χτύπημα» του εγκέλαδου, ανακοίνωσε πως μόνο στην Τουρκία ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 3.549.

Παράλληλα, ανέφερε πως πλέον ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε Τουρκία και Συρία ανέρχεται συνολικά σε 5.151.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας -όπως μεταδίδει το Reuters- κήρυξε σε έκτακτης ανάγκης για τρεις μήνες τις 10 επαρχίες που επλήγησαν από τον Εγκέλαδο, σημειώνοντας ότι «Οι ειδικοί λένε “δεν υπάρχει παράδειγμα στον κόσμο” για αυτόν τον σεισμό».

«Η Τουρκία αντιμετωπίζει μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές όχι μόνο στην ιστορία της αλλά και στον κόσμο» τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος, πάνω από 8.000 άνθρωποι έχουν διασωθεί από τα ερείπια μέχρι στιγμής.

H κατάσταση που περιέγραψε ο πρόεδρος της Τουρκίας μόνο δραματική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το προσωπικό έρευνας και διάσωσης και το προσωπικό υποστήριξης που εργάζονται στη σεισμογενή ζώνη ανέρχονται σε 53.317 άτομα.

Παράλληλα, 5.000 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας αποστέλλονται στις επαρχίες της νότιας Τουρκίας, όπου οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη.

Για την φιλοξενία των πολιτών που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό, όπως είπε ο πρόεδρο της Τουρκίας, 54.000 σκηνές και 102.000 κλίνες έχουν ήδη σταλεί στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Οι Αρχές σκοπεύουν επίσης να στείλουν τους σεισμόπληκτους σε ξενοδοχεία στην Αττάλεια, ως προσωρινή λύση για τη διαμονή τους.

Σημειώνεται ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Εντρογάν δήλωσε ότι στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιούνται στις πληγείσες περιοχές συνδράμουν δυνάμεις από τουλάχιστον 70 χώρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.