ΚΛΕΙΣΙΜΟ
To «κοτόπουλο» της Eurovision πιο πολύ άντρας είναι από κάτι προσκυνημένους

Σεισμός στην Τουρκία: Θρήνος στην κηδεία του ποδοσφαιριστή Κριστιάν Ατσού (βίντεο)

Οικογένεια, φίλοι και κυβερνητικοί εκπρόσωποι τίμησαν τον Ατσού

Σεισμός στην Τουρκία: Θρήνος στην κηδεία του ποδοσφαιριστή Κριστιάν Ατσού (βίντεο)

Εκατοντάδες άνθρωποι στην Γκάνα συγκεντρώθηκαν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πρώην ποδοσφαιριστή της Πρέμιερ Λιγκ, Κρίστιαν Ατσού, που σκοτώθηκε στον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία τον περασμένο μήνα.

Συγκεντρωμένοι έξω από την Βουλή στην πρωτεύουσα της Γκάνας Άκρα, οικογένεια, φίλοι και κυβερνητικοί εκπρόσωποι ενώθηκαν για να τιμήσουν τον Ατσού.

Η σορός του Γκανέζου ποδοσφαιριστή βρέθηκε 12 ημέρες μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία και στοίχισε τη ζωή σε πάνω από 48.000 ανθρώπους.

Η σορός του επαναπατρίστηκε τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την κηδεία του σήμερα, που γίνεται με έξοδα του κράτους.

Ο Ατσού, που ήταν 31 ετών, είχε αγωνιστεί σε ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ όπως στη Νιουκάστλ, Έβερτον αλλά και στην πορτογαλική Πόρτο. Αγωνιζόντας στην τουρκική ομάδα της Χατάϊσπορ τη στιγμή του θανάτου του.

Οι Γκανέζοι πέρασαν σιωπηλά από το φέρετρο του Ατσού, που ήταν τυλιγμένο με την εθνική σημαία της Γκάνας ενώ πλαισιωνόταν με λευκά λουλούδια.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, μπάντες με τύμπανα και χάλκινα πνευστά παρείχαν μια μουσική επίδειξη ως φόρο τιμής στον εκλιπόντα.

«Είναι κάτι παραπάνω από ποδοσφαιριστής», είπε η οικογενειακή φίλη Φέντα Ασάρε. «Το όνομά του θα είναι για πάντα στις καρδιές μας γιατί έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους», πρόσθεσε.

Σε βίντεο που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, φαίνεται πως η σύζυγος του ποδοσφαιριστή να μην μπορεί να διαβάσει τον επικήδειο λόγο, καθώς όπως ήταν συναισθηματικά φορτισμένη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;feature=youtu.be&ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.