ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στα «κάγκελα» οι Τούρκοι με τον Economist – Μιλούν για «αντι-Ερντογανική ρητορική και παρέμβαση»

Η Sabah κάνει λόγο για ωμή παρέμβαση στις τουρκικές εκλογές

Στα «κάγκελα» οι Τούρκοι με τον Economist – Μιλούν για «αντι-Ερντογανική ρητορική και παρέμβαση»

Οργισμένα με το εξώφυλλο του αγγλικού περιοδικού Economist, που γράφει για την «αυταρχική διακυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν που κινδυνεύει με έξωση από τους ψηφοφόρους», τα τουρκικά ΜΜΕ. Σε οξύ τόνο, κάνουν λόγο για παρέμβαση και αντι-Ερντογανική ρητορική.

Η Sabah ειδικότερα αναφέρεται στην «πιστή» στάση εναντίωσης στον Ερντογάν από το περιοδικό, κάτι που «προκάλεσε την οργή των οπαδών του Τούρκου προέδρου».

«Οι χρήστες στα κοινωνικά δίκτυα ήταν έξαλλοι όταν ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπαήμ Καλίν, παρουσίασε κοροϊδευτικά το εξώφυλλο μέσα από tweet του» αναφέρεται στο τουρκικό δημοσίευμα.

«Ενθουσιάστηκαν και πάλι» έγραψε στο Twitter ο Καλίν, δέκα ημέρες προτού οι Τούρκοι προσέλθουν στις κάλπες, σημαιώνεται ακόμη στη Sabah.

Επισημαίνεται, δε, από τη Sabah με κυνική διάθεση προς τον αρχηγό της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ότι εμφανίζεται πιο ισχυρός αντίπαλος του Ερντογάν, για να στηλιτευτεί η ανάλυση του Economist περί διδάγματος Δημοκρατίας που θα αντληθεί από την ήττα του νυν προέδρου της Τουρκίας.

Η Sabah αναπαράγει και τα υπόλοιπα λόγια του Καλίν στα κοινωνικά δίκτυα: «Ηρεμήστε, οι εποχές που δίνονταν εντοπλές στη χώρα μου τελείωσαν. Ο τουρκικός λαός θα έχει τον τελευταίο λόγο με την ψήφο του».

Το φιλοκυβερνητικό τουρκικό μέσο υποστηρίζει, δε, πως οι επερχόμενες εκλογές θα είναι κρίσιμες τόσο για την αντιπολίτευση όσο και για τα διεθνή ΜΜΕ που «στοχοποιούν δημοκρατικά εκλεγμένους προέδρους, αποκαλώντας τους δικτάτορες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θυμίζει, την ίδια στιγμή, για να μιλήσει ξανά για αντι-Ερντογανική ρητορική, το προηγούμενο εξώφυλλο του Economist στο οποίο γινόταν λόγος για «δικτατορία του Ερντογάν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.