ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Στην Αγκυρα μεταβαίνει ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ Σ.Σούκρι – «Ήρθε η ώρα να γίνουν συγκεκριμένα βήματα» δήλωσε ο Μ.Τσαβούσογλου

«Κατά την επίσκεψη Σούκρι, μπορούμε να λάβουμε μέτρα για τον διορισμό πρεσβευτών», ανέφερε ο Τσαβούσογλου

Στην Αγκυρα μεταβαίνει ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ Σ.Σούκρι – «Ήρθε η ώρα να γίνουν συγκεκριμένα βήματα» δήλωσε ο Μ.Τσαβούσογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι θα μεταβεί εκ νέου στην Άγκυρα αυτήν την εβδομάδα, ανέφερε τη Μεγάλη Δευτέρα ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Όπως τόνισε ο Τούρκος υπουργός ενδέχεται να σημειωθεί πρόοδος από την επίσκεψη για τον επαναδιορισμό πρέσβεων, μια δεκαετία μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Θα δώσουμε περαιτέρω λεπτομέρειες για την επίσκεψη την Τετάρτη», δήλωσε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο A Haber.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες οδεύουν προς το στάδιο να διορίσουν εκατέρωθεν πρέσβεις. «Ήρθε η ώρα να γίνουν συγκεκριμένα βήματα», είπε. «Κατά την επίσκεψη Σούκρι, μπορούμε να λάβουμε μέτρα για τον διορισμό πρεσβευτών», ανέφερε.

Ο Τσαβούσογλου επισκέφθηκε το Κάιρο τον Μάρτιο, μια δεκαετία μετά τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ύστερα από την ανατροπή του τότε προέδρου της Αιγύπτου και συμμάχου της Άγκυρας, Μοχάμεντ Μόρσι.

Ο Σούκρι είχε επισκεφθεί την Τουρκία πριν από δύο εβδομάδες, σε μια έκφραση αλληλεγγύης μετά τους καταστροφικούς σεισμούς που σκότωσαν περισσότερους από 50.000 ανθρώπους στη νοτιοανατολική Τουρκία και στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι οι συνομιλίες με την Τουρκία για έναν ενδεχόμενο επαναδιορισμό πρέσβεων θα γίνουν την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Οι διαβουλεύσεις μεταξύ ανώτερων αξιωματούχων των υπουργείων Εξωτερικών των χωρών ξεκίνησαν το 2021, καθώς η Τουρκία ξεκίνησε να επιδιώκει εξομάλυνση των σχέσεών της με την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία.

Ωστόσο, η εξομάλυνση της σχέσης Άγκυρας-Καΐρου επιταχύνθηκε αφότου ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντάλλαξαν χειραψία στη Ντόχα κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου.

Οι δύο πρόεδροι ενδέχεται να έχουν νέα κατ’ ιδίαν συνάντηση μετά τις τουρκικές εκλογές της 14ης Μαΐου, υπογράμμισε ο Τσαβούσογλου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=PronewsTV
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.