ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Συγχαρητήρια Ρ.Τ.Ερντογάν στον Ε.Τατάρ για τα 40 χρόνια από την ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Ρ.Τ.Ερντογάν

Συγχαρητήρια Ρ.Τ.Ερντογάν στον Ε.Τατάρ για τα 40 χρόνια από την ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή, στον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ερσίν Τατάρ για την 40η επέτειο ανακήρυξης του ψευδοκράτους στα κατεχόμενα της Κύπρου.

Στην επιστολή του προς τον «ψευδοπρωθυπουργό» στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο, Ερσίν Τατάρ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ότι «μία δίκαιη, βιώσιμη και διαρκής λύση θα είναι δυνατή μόνο μέσα από ένα πλαίσιο που θα βασίζεται στην πραγματικότητα επί του εδάφους».

Με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την ανακήρυξη του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, ο Τούρκος Πρόεδρος προσθέτει ότι η Τουρκία υποστηρίζει πλήρως το «όραμα λύσης» που παρουσίασε ο Ερσίν Τατάρ στη Γενεύη, «το οποίο στοχεύει κυρίως στην καταγραφή της κυριαρχικής ισότητας και του ίσου διεθνούς καθεστώτος του τουρκοκυπριακού λαού, και στη συνέχεια στη διαπραγμάτευση μοντέλων συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών στο νησί».

Για την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στις 15 Νοεμβρίου 1983, ο Ερντογάν ανάρτησε μήνυμα στο «X» (πρώην Twitter):

«Συγχαίρω ολόψυχα τη 15η Νοεμβρίου Ημέρα Δημοκρατίας των αδελφών μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, που γιορτάζουν σήμερα την 40ή επέτειο από την ίδρυσή της.

Θυμάμαι με έλεος τους ήρωες που είπαν «σταμάτα» στην κατοχή, την αιχμαλωσία και την καταπίεση με τον επικό τους αγώνα και στέλνω τους χαιρετισμούς μου στον λαό της Κύπρου.

Ως Türkiye, θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.