Τα τουρκικά ΜΜΕ… φαντάζονται ελληνική στρατιωτική «εισβολή» από… Λέσβο, Χίο και Σάμο (βίντεο)

«Οι Έλληνες το 1919 ήρθαν στη Σμύρνη από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο»

Τα τουρκικά ΜΜΕ… φαντάζονται ελληνική στρατιωτική «εισβολή» από… Λέσβο, Χίο και Σάμο (βίντεο)

Τούρκοι δημοσιογράφοι και αναλυτές… φαντάζονται ελληνική στρατιωτική «εισβολή» στα τουρκικά παράλια από… Λέσβο, Χίο και Σάμο.

Μιλώντας σε εκπομπή του φιλοκυβερνητικού δικτύου Haber Global, και μπροστά σε χάρτη που εμφανίζονταν τα στρατικοποιημένα νησιά του Αιγαίου, ο καθηγητής πανεπιστημίου και αντιστράτηγος ε.α. Οζγκιούρ Ορ, σχολίασε τις κινήσεις της Ελλάδας με τους νέους εξοπλισμούς -που σύμφωνα με τον ίδιο- δεν βοηθούν στο να καταστεί «θάλασσα ειρήνης» το Αιγαίο.

«Αν δούμε αυτόν τον χάρτη, δεν χρειάζεται να είναι κάποιος στρατιωτικός αναλυτής για να καταλάβει ποιος είναι επιθετικός και ποιος επιχειρεί να λύσει τα ζητήματα με στρατιωτικό τρόπο.

Όταν προσπαθήσαμε να δείξουμε τα σημεία των ελληνικών εξοπλισμών στα νησιά δεν έμεινε κενός χώρος στον χάρτη και γέμισε όλος. Το Αιγαίο έτσι δεν μπορεί να γίνει θάλασσα ειρήνης» δήλωσε ο Ορ.

Δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο την προκλητική ρητορική, η παρουσιάστρια – δημοσιογράφος Σαγνιούρ Τεζέλ, συμπλήρωσε στην τοποθέτηση Ορ πως: «οι Έλληνες το 1919 ήρθαν στη Σμύρνη από τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο» εννοώντας πως τα νησιά αυτά θα χρησιμοποιηθούν ως βάση για επίθεση στην Τουρκία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Ο λόγος της αποστρατιωτικοποίησής τους είναι συγκεκριμένος. Ο Κεμάλ Ατατούρκ επέμενε στο να είναι αποσταρτιωτικοποιημένα, γιατί στις 15 Μαΐου του 1919 στην απόβαση της Σμύρνης ήρθαν από εκείνα τα τρία νησιά» δήλωσε προκλητικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.