ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΤΑΙ: Προχώρησε στην προμήθεια 100 κινητήρων F404-GE-120 για τα HÜRJET

Το HÜRJET αναμένεται να ολοκληρώσει τις δοκιμές του στα τέλη του 2025 και στη συνέχεια να ξεκινήσει η παραγωγή του

ΤΑΙ: Προχώρησε στην προμήθεια 100 κινητήρων F404-GE-120 για τα HÜRJET

Η τουρκική TAI (Turkish Aerospace Industries), προχώρησε στην παραγγελία 100 κινητήρων F404-GE-120, από την αμερικανική General Electric, για τα υπό ανάπτυξη μονοκινητήρια εκπαιδευτικά/ελαφρά μαχητικά αεροσκάφη HÜRJET.

Το HÜRJET αναμένεται να ολοκληρώσει τις δοκιμές του στα τέλη του 2025 και στη συνέχεια να ξεκινήσει η παραγωγή του.

Η ανάπτυξη του ξεκίνησε το 2017. Τα αεροσκάφη θα επιτυγχάνουν ταχύτητες Mach 1,2+, θα επιχειρούν σε ύψος 45.000 ποδών και θα μπορεί να μεταφέρει φορτίο βάρους 3.000 κιλών.

Στόχος είναι η αντικατάσταση των εκπαιδευτικών αεροσκαφών T-38M Talon, από το 2025 και μετά και βέβαια οι πωλήσεις στο εξωτερικό.

Το αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί να εκτελεί σειρά αποστολών όπως εκπαίδευση, πτητική συντήρηση, μάχη και αεροπορική περιπολία (ένοπλα και άοπλα).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έχει επτά σταθμούς ανάρτησης οπλισμού, τρεις σε κάθε φτερό και έναν κάτω από την άτρακτο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.