ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Το ακούσαμε και αυτό – Οι Τούρκοι μας κατηγορούν για τις φωτιές στα δάση τους!

«Εκπαιδεύουν Κούρδους»

Το ακούσαμε και αυτό – Οι Τούρκοι μας κατηγορούν για τις φωτιές στα δάση τους!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η τουρκική φιλο-κυβερνητική εφημερίδα «Τουρκιγέ», η Ελλάδα χρησιμοποιεί τις πυρκαγιές ως όπλο κατά της Τουρκίας.

Ανώτατοι αξιωματούχοι δήλωσαν στην εφημερίδα ότι το θέμα έχει συζητηθεί πολλές φορές στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και του υπουργικού συμβουλίου. Υποστηρίζουν ότι οι πυρκαγιές έχουν παράλληλη πορεία με τις σχέσεις των δύο χωρών και ότι υπάρχουν επίσημες αναφορές για τις ελληνικές δολιοφθορές.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Σουκρού Σινά Γκιουρέλ, δήλωσε στην εφημερίδα «Τουρκιγέ» ότι το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο.

«Σε ειδική έκθεση, που ετοίμασε ο Κουτλού Σαβάς, ένας από τους πρώην υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ (περίοδος ANAP), αναφέρεται ξεκάθαρα ότι μαχητές στάλθηκαν στις περιφέρειες του Αιγαίου και της Μεσογείου για να κάψουν τα δάση μας, έχοντας πρώτα εκπαιδευτεί στην Ελλάδα».

Άλλος γραφειοκράτης σημειώνει ότι έχουν επανειλημμένα στριμώξει την Ελλάδα σε αυτό το θέμα διπλωματικά και πολιτικά.

Ο απόστρατος συνταγματάρχης, Ιλχάν Γιλμάζ Τσομέρτ, ο οποίος διεξάγει ειδική έρευνα για τους εμπρησμούς σε δάση, είπε ότι η Ελλάδα έχει εμπλακεί στις περισσότερες από τις πυρκαγιές στην περιοχή του Αιγαίου, της Μεσογείου και του Μαρμαρά από το 1994.

Ο Τσομέρτ είπε, «στο στρατόπεδο του Λαυρίου που ιδρύθηκε από την ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) και τις ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις στα νότια της Αθήνας, οι μαχητές του PKK, του DHKP-C λαμβάνουν ειδική εκπαίδευση στον τομέα των εμπρησμών και των δολιοφθορών. Οι εκπαιδευτές είναι κυρίως Έλληνες αξιωματικοί. Το Λαύριο, από την άλλη, είναι ένα κέντρο εκπαίδευσης τρομοκρατών που ξεχωρίζει με εκπαιδεύσεις σε διάφορους τομείς όπως χειροποίητες βόμβες, δολιοφθορές, καύση δασών, εμπρησμό και τρομοκρατία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Διεισδύουν στην Τουρκία με το πρόσχημα τουριστών, εκπαιδευόμενων, εμπόρων κ.λπ.».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.