Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε για εξηγήσεις τον Ιταλό πρέσβη για τις διαδηλώσεις του PKK στη Ρώμη

Η κυβέρνηση της 'Αγκυρας εξέφρασε την ανησυχία της στον Ιταλό πρέσβη για τη δράση του PKK στην Ιταλία

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε για εξηγήσεις τον Ιταλό πρέσβη για τις διαδηλώσεις του PKK στη Ρώμη

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε για εξηγήσεις τον Ιταλό πρέσβη στην Αγκυρα, Τζόρτζιο Μαραπόντι. Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέφρασε και πάλι την απογοήτευσή του για το ότι επετράπη στο PKK (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) να αναπτύξει δράση στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τουρκικές διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλούνται τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, η Τουρκία είναι βαθιά ενοχλημένη από το ότι, παρά τις προσπάθειες της τουρκικής πρεσβείας στην Ρώμη, στο PKK επετράπη να οργανώσει και πρόσφατα διαδηλώσεις στην Ρώμη με δημόσια χρήση των συμβόλων του και προβολή φωτογραφιών των ηγετών του. Η κυβέρνηση της ‘Αγκυρας εξέφρασε την ανησυχία της στον Ιταλό πρέσβη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ιταλική εφημερίδα La Repubblica επισημαίνει ότι «τις περασμένες ημέρες, οι πρέσβεις της Ελλάδας, της Γερμανίας και της Γαλλίας, κλήθηκαν στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, πάντα σχετικά με διαδηλώσεις που πραγματοποίησαν, στις χώρες τους, οργανώσεις αποσχιστικού χαρακτήρα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.