ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Δείτε βίντεο από την πρώτη πτήση του μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς ΚΑΑΝ

«Θα χρειαστούν 10 χρόνια για τη μαζική παραγωγή του»

Τουρκία: Δείτε βίντεο από την πρώτη πτήση του μαχητικού αεροσκάφους 5ης γενιάς ΚΑΑΝ

Το πρωί της Τετάρτης (21/2), δημοσιεύθηκε ένα βίντεο από την πρώτη πτήση του μαχητικού αεροσκάφους ΚΑΑΝ, που κατασκεύασε η Τουρκία.

Με το μήκος 21 μέτρων ΚΑΑΝ που έχει άνοιγμα φτερών 14 μέτρων, η Τουρκία έγινε μια από τις λίγες χώρες που παρασκευάζουν μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς, σημειώνει η Hurriyet.

Αναλυτές που επικαλείται η εφημερίδα υποστηρίζουν ότι ορισμένα χαρακτηριστικά του ΚΑΑΝ «είναι ανώτερα αυτών των F-35».

Όπως δήλωσε ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Τουρκίας, Ισμαήλ Χακί Μπειτζίνγκ «θα χρειαστούν 10 χρόνια για τη μαζική παραγωγή του ΚΑΑΝ. Οταν, όμως, συμβεί αυτό η τουρκική πολεμική αεροπορία θα γίνει η πιο ισχυρή στην περιοχή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία αρχικά είχε συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35 με στόχο να προμηθευτεί 100 τέτοια μαχητικά από τις ΗΠΑ αλλά αποβλήθηκε το 2019 μετά αγορά S-400 από τη Ρωσία, κίνηση που δημιούργησε ανησυχίες σε ΗΠΑ και ΝΑΤΟ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.