ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τουρκία: Διατείνεται ότι «εξουδετέρωσε» 18 «τρομοκράτες» σε Συρία και Ιράκ – Οι Κούρδοι το διαψεύδουν

Τα πλήγματα έγιναν σε αντίποινα για επιθέσεις, υποστήριξε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας

Τουρκία: Διατείνεται ότι «εξουδετέρωσε» 18 «τρομοκράτες» σε Συρία και Ιράκ – Οι Κούρδοι το διαψεύδουν

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις «εξουδετέρωσαν» (σ.σ. σκότωσαν) 16 «τρομοκράτες» της κουρδικής ένοπλης οργάνωσης Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας στην Άγκυρα χθες Κυριακή.

Τα πλήγματα έγιναν σε αντίποινα για επιθέσεις, υποστήριξε το υπουργείο. Κουρδικές πηγές δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι οι τουρκικοί ισχυρισμοί είναι ανυπόστατοι.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επανέλαβε προχθές Σάββατο την απειλή ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα εξαπολύσουν νέα επιχείρηση ευρείας κλίμακας στη συριακή επικράτεια. Η Άγκυρα επικαλείται την ανάγκη να προστατευθεί από επιθέσεις. Ο κ. Ερντογάν είπε πως σκοπός της επιχείρησης είναι η χώρα του να μην «παρενοχλείται» σε μια ζώνη βάθους 30 χιλιομέτρων στο συριακό έδαφος.

Οι Μονάδες Προστασίας του Λαού έχουν ήδη βρεθεί στο στόχαστρο αρκετών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού. Πρόκειται για την κύρια συνιστώσα των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (ΣΔΔ). Η Άγκυρα τη χαρακτηρίζει «τρομοκρατική» οργάνωση, τον συριακό βραχίονα του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Η κουρδική ένοπλη παράταξη είναι σύμμαχος-κλειδί των ΗΠΑ στη Συρία, υπήρξε η αιχμή του δόρατος στις επιχειρήσεις εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Δύο «τρομοκράτες» του PKK σκοτώθηκαν εξάλλου στο βόρειο Ιράκ, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Άγκυρα διεξάγει συχνά στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ιρακινή επικράτεια εναντίον του PKK.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.