ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Τουρκία: «Ίσως στραφούμε στα ρωσικά Sukhoi Su-35 αν δεν προχωρήσει η συμφωνία για τα αμερικανικά F-16» (βίντεο)

Ο Μ.Τσαβούσογλου δήλωσε ξανά χθες πως η Τουρκία δεν μπορεί να δεχθεί όρους για την αγορά νέων F-16 από τις ΗΠΑ

Τουρκία: «Ίσως στραφούμε στα ρωσικά Sukhoi Su-35 αν δεν προχωρήσει η συμφωνία για τα αμερικανικά F-16» (βίντεο)

Ο επικεφαλής της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε πως η Τουρκία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Sukhoi Su-35 εάν η συμφωνία για τα αμερικανικά F-16 αποτύχει.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη ενημερώσει επίσημα την Τουρκία για τον αποκλεισμό της από το πρόγραμμα προμήθειας των τελευταίων μαχητικών F-35 λόγω της αγοράς από την Άγκυρα των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400.

Η Ουάσινγκτον ακύρωσε, έτσι, το κοινό μνημόνιο για τα F-35 με την Τουρκία, υπογράφοντάς το με τους επτά εναπομείναντες εταίρους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα – το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Αυστραλία, τη Δανία, τον Καναδά και τη Νορβηγία.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε στη συνέχεια την πρόταση των ΗΠΑ για την αγορά άλλων μαχητικών, όχι της πέμπτης, αλλά της τέταρτης γενιάς – των F-16, καθώς και τον εκσυγχρονισμό αυτών που ήδη έχει η τουρκική αεροπορία.

Το συγκεκριμένο θέμα, ωστόσο, έχει «σκαλώσει» στο αμερικανικό Κογκρέσο, παρά το γεγονός πως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει ασκήσει πιέσεις, τονίζοντας ότι η συμφωνία «εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Ουάσινγκτον».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μία από τις επιλογές θα μπορούσαν να είναι τα Su-35», δήλωσε ο Ντεμίρ, απαντώντας σε ερώτηση του παρουσιαστή του CNN Türk σχετικά με τις εναλλακτικές της Τουρκίας σε περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας για τα F-16.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.