ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τουρκία: Ισραηλινός ποδοσφαιριστής συνελήφθη για «δημόσια υποκίνηση μίσους»

O Σαγκίβ Χεχεσκέλ μετά το γκολ που έβαλε κατά της Τράπζονσπορ έδειξε μήνυμα για τις 100 ημέρες από την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ

Τουρκία: Ισραηλινός ποδοσφαιριστής συνελήφθη για «δημόσια υποκίνηση μίσους»

Με την κατηγορία της «δημόσιας υποκίνησης του κοινού σε μίσος και διχόνοια» συνελήφθη Ισραηλινός ποδοσφαιριστής στην Τουρκία, επειδή κατά τη διάρκεια αγώνα της τουρκικής Σούπερ Λιγκ έδειξε μήνυμα για τις 100 ημέρες από την επίθεση της Χαμάς κατά του Ισραήλ και την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

Συγκεκριμένα, ο Ισραηλινός παίκτης της ομάδας της Αντάλιασπορ, Σαγκίβ Χεχεσκέλ, μετά το γκολ που έβαλε κατά της Τράπζονσπορ έδειξε στις κάμερες μήνυμα γραμμένο με μαρκαδόρο στον επίδεσμο του χεριού του, το οποίο έφερε το άστρο του Δαυίδ και έγραφε στα αγγλικά «100 ημέρες, 7/10», την ημέρα δηλαδή των επιθέσεων της Χαμάς κατά του Ισραήλ.

«Σκλάβος του μίσους…», έγραψε σε ανάρτησή του το Χ ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ.

Με ανάρτησή του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας Γιλμάζ Τουντς γνωστοποίησε ότι ασκήθηκε δίωξη από την εισαγγελία της Αττάλειας κατά του Σαγκίβ Χεχεσκέλ με την κατηγορία της «δημόσιας υποκίνησης του κοινού σε μίσος και διχόνοια» και στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι ο Ισραηλινός παίκτης συνελήφθη.

«Η Γενική Εισαγγελία της Αττάλειας ξεκίνησε δικαστική έρευνα κατά του Ισραηλινού ποδοσφαιριστή Σαγκίβ Χεχεσκέλ για το αδίκημα της «δημόσιας υποκίνησης του κοινού σε μίσος και εχθρότητα» λόγω της άσχημης δράσης του υποστηρίζοντας τη σφαγή που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα μετά το γκολ που σημείωσε στον αγώνα Antalyaspor-Trabzonspor Super League. Καταδικάζω για άλλη μια φορά τις επιθέσεις του Ισραήλ, το οποίο έχει διαπράξει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας διαπράττοντας γενοκτονία στη Γάζα, ανεξάρτητα από παιδιά ή γυναίκες, νέους ή ηλικιωμένους, για περισσότερες από 100 ημέρες. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε πάντα δίπλα στους καταπιεσμένους Παλαιστίνιους», αναφέρει ο Τουρκος υπουργός Δικαιοσύνης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, o πρόεδρος της Αντάλιασπορ, Σινάν Μπόζτεπε, δήλωσε: «Είδα τη φωτογραφία. Οι εθνικές μας αξίες είναι πάνω απ’ όλα. Δεν έχει σημασία πόσα μας φέρνει ο ποδοσφαιριστής. Θα ακούσουμε την απολογία του και πιθανότατα θα τον θέσουμε εκτός ομάδας. Μετά την απολογία του, θα λύσουμε το συμβόλαιό του και θα χωρίσουν οι δρόμοι του με την ομάδα. Οι εθνικές μας αξίες είναι πιο σημαντικές από οτιδήποτε άλλο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.